Een duurzame toekomst voor jou en je baby

Als deel van Colruyt Group zit duurzaamheid sterk verweven in het DNA van Dreambaby. We geloven dat wat we doen een verschil maakt in een wereld waarin de allerkleinsten nog lang en gezond moeten leven. Dus zetten we onze schouders onder verschillende projecten die bijdragen aan een duurzame toekomst. Voor jou. Je kindje. En onze planeet.

Een goede start

Dreambaby vindt het belangrijk dat je volop kan genieten van die eerste momenten met je kindje. Daarom inspireren en informeren we je graag bij de voorbereiding op de komst van je baby. Dat doen we onder meer door samen met Colruyt Group Academy verschillende babyworkshops te organiseren.

Oog voor onze planeet

Samen met onze leveranciers en partners zetten we in op babyartikelen die in goede werkomstandigheden geproduceerd worden én duurzaam zijn. Want onze planeet verdient flink wat extra zorg. Dreambaby kiest dan ook steeds meer voor spulletjes met een extra lange levensduur of uit gerecycleerd materiaal. Wat dacht je bijvoorbeeld van een verzorgingstas uit ocean plastics of een kinderwagen die gemaakt werd van petflessen?

Met deze initiatieven willen we ouders helpen bewuste keuzes te maken om zo samen, stap voor stap, bij te dragen aan een duurzame toekomst.

Ontdek onze initiatieven

Stap voor stap

Binnen Colruyt Group willen we het makkelijker maken om duurzame keuzes te maken. Aan de hand van 4 thema’s dragen we samen, stap voor stap, bij aan een duurzamere wereld.

Gezondheid
Initiatieven die bijdragen aan een evenwichtige, gezonde levensstijl, krijgen dit gezondheidsicoon.

Samenleving
Het samenlevingsicoon staat voor initiatieven die een veilige, respectvolle en leefbare omgeving ondersteunen.

Dierenwelzijn
Met dit icoon duiden we acties aan die erop gericht zijn om dieren een betere levenskwaliteit te geven.

Milieu
Aan de hand van het milieu-icoon zie je welke initiatieven een lagere impact op het milieu bevorderen.

Projecten om te koesteren

Bij Dreambaby stappen we graag mee in het verhaal van Stap voor stap, het duurzaamheidsconcept van Colruyt Group. Stap voor stap heeft oog voor onze gezondheid, de samenleving, het dierenwelzijn en het milieu. Wij kiezen bewust, en zo help ook jij de wereld te verbeteren. Stap voor stap, elke dag opnieuw.

Goede werkomstandigheden

We vinden het belangrijk dat onze Dreambee-artikelen in goede werkomstandigheden geproduceerd worden. Daarom voeren we sociale audits uit in de fabrieken waar ze geproduceerd worden. Zo weten we zeker dat de werknemers er aan de slag kunnen in een veilige en gezonde werkplaats en dat ze een eerlijke vergoeding krijgen.

Samenwerking met goede doelen

Wanneer artikelen ons assortiment verlaten, kiezen we ervoor om ze te schenken aan een goed doel zoals Moeders voor Moeders. Op die manier krijgen die mooie babyspullen een nieuwe thuis.