Een duurzame toekomst voor jou en je baby

Als deel van Colruyt Group zit duurzaamheid sterk verweven in ons DNA. Wij geloven dat wat we doen een verschil maakt in een wereld waarop de allerkleinsten nog lang en gezond moeten leven. Daarom lanceren we verschillende initiatieven die bijdragen aan een duurzame toekomst. Welke? Hier lees je enkele stappen die we nu al zetten.

Dreambee

Dreambee's biokatoen

Bij Dreambee, het eigen merk van Dreambaby, zetten we ons in om kleding duurzamer en biologischer te vervaardigen. Daarom werken we samen met het Better Cotton Initiatve (BCI) en de organisatie Global Organic Textile Standard (GOTS).

Meer info
Newstory

Eersteklas tweedehands

NewStory is het tweedehandsplatform waar je snel, comfortabel en in alle vertrouwen baby- en kinderartikelen kan kopen én verkopen. Alle spulletjes worden gecontroleerd op zichtbare gebreken en netheid. Zo krijgen eersteklas spullen een tweede leven.

Meer info
Samenwerking met goede doelen

Samenwerking met goede doelen

Wanneer er artikelen zijn die ons assortiment verlaten, kiezen we ervoor om ze te schenken aan een goed doel zoals Moeders voor Moeders. Op die manier krijgen die mooie babyspullen een nieuwe thuis.

Goede werkomstandigheden

Goede werkomstandigheden

We vinden het belangrijk dat onze Dreambee-artikelen in goede werkomstandigheden geproduceerd worden. Daarom voeren we sociale audits uit in de fabrieken waar ze geproduceerd worden. Zo weten we zeker dat de werknemers er aan de slag kunnen in een veilige en gezonde werkplaats en dat ze een eerlijke vergoeding krijgen.

Groene energie

Groene energie

Wist je dat Dreambaby alleen maar gebruik maakt van groene energie? We sloegen de handen in elkaar met Eoly, de groenestroomproducent van Colruyt Group. Die dekt met z’n windturbines en zonnepanelen maar liefst een derde van het elektriciteitsverbruik van Colruyt Group in België.

Meer info