Mee aan tafel!

Wanneer mag je kindje in een eetstoel?

Je baby is klaar voor een eetstoel als hij stevig zelfstandig rechtop kan zitten. Dat is meestal ergens tussen zijn 6 en 11 maanden. Vanaf dan kan je kindje met zijn eetstoel elke dag mee aan tafel!

Soorten eetstoelen

Een plooibare eetstoel kan je makkelijk opbergen. Tussen de maaltijden in nemen deze eetstoelen dus niet onnodig veel plaats in. De meeste hebben een verstelbare rugleuning. Daardoor geeft zo’n eetstoel je kindje meer steun. En zo kan hij sneller mee aan tafel.

Een kubusstoel gebruik je als eetstoel tot je kindje zo'n 2,5 jaar is. Daarna kan je de stoel in een handomdraai omvormen tot een tafeltje met stoel, waaraan je kapoen kan spelen en knutselen.

Een meegroeistoel kan je kind het langst gebruiken, omdat de zitting en/of de voetensteun verstelbaar zijn. De stoel groeit dus met hem mee. Zo kan hij lang in de juiste houding mee aan tafel zitten.

Is je kindje nog iets te klein om stevig in z’n eetstoel te blijven zitten? Gebruik dan een verkleinkussen, zodat hij comfortabel en veilig bij de grote mensen aan tafel kan zitten.

Praktische oplossing voor onderweg of op bezoek

Met een stoelverhoger transformeer je een gewone stoel in een handomdraai tot een kinderstoel. Bovendien is hij licht en compact, en dus erg handig voor onderweg. Wat ook ideaal is voor onderweg, is een tafelhangstoel.

Naar het assortiment Eetstoelen