Fietskarren en accessoires

           
Artikelen (  1 - 9 van 9 )
:

Uitstapjes om nooit meer te vergeten

Gebruik #lovedreambaby, tag @dreambaby_be en deel je mooiste herinneringen met ons.

Meer inspiratie

Waar kan je een fietskar kopen?

Bij Dreambaby vind je, zowel in de webshop als in de winkel, alles wat je nodig hebt om je kindjes met de fiets te vervoeren. Fietsstoelen, fietskarren, voetenzakken, helmen, inlegkussens, regenhoezen, hangmatten, … Dat allemaal van goede kwaliteit en met de laagsteprijsgarantie. Bovendien heeft Dreambaby een samenwerking met Thule, een gerenommeerd transportmerk uit Zweden.

Mag een draagbare autostoel (zoals Maxi-Cosi) in je fietskar?

Dreambaby koos voor de veilige fietskarren van het merk Thule. Dit Zweeds kwaliteitsmerk laat niks aan het toeval over qua veiligheid. Hun mantra is ‘liever iets te veel veiligheidsmaatregelen, dan enig risico lopen voor je kinderen’. De Thule-fietskarren hebben echter geen voorzieningen om een draagbare autostoel (vb. Maxi-Cosi) te monteren. Daarom wordt het afgeraden om je kindje in een draagbare autostoel in een Thule-fietskar te vervoeren.

Mag je een fietskar bevestigen aan je speed pedelec?

Nee, dat is wettelijk niet toegelaten.

Vanaf welke leeftijd mag je een fietskar voor je baby gebruiken?

Welke leeftijd je baby moet hebben om veilig in een fietskar mee te reizen, hangt af van het type fietskar. Sommige fietskarren zijn uitgerust met speciale voorzieningen die ervoor zorgen dat je baby al heel vroeg comfortabel mee kan reizen. Voor de Thule Chariot Lite 2 bestaat een speciaal ‘Baby Supporter’-inlegkussen. Op die manier kan je een baby van 6 maanden oud al veilig mee vervoeren in je Thule-fietskar. Dankzij de gevoerde zijkanten en hoofdsteun van dit inlegkussen zit je baby mooi rechtop en is hij goed beschermd tegen schokken. Verder bestaat er voor echt heel kleine baby’s ook een speciale hangmat die ervoor zorgt dat je baby geen last heeft van oneffenheden onderweg. Als je van zo’n hangmat gebruikmaakt, mag je vanaf 1 maand gaan wandelen met de Chariot Lite 2-fietskar en vanaf 6 maanden gaan fietsen. Ook voor de Coaster XT bestaat er een hangmat en die mag je al meteen gebruiken om te gaan fietsen met je baby van 1 maand oud. Zonder de hangmat of het inlegkussen kan je de fietskar pas gebruiken vanaf 9 maanden. Meestal kan je de fietskar gebruiken tot je kindjes ongeveer 18 maanden oud zijn. Raadpleeg steeds de handleiding of productomschrijving van de fietskar om te weten te komen vanaf/ tot wanneer je je baby veilig kan vervoeren.

Welke fietskar kan je best kopen?

We sommen even op waar je op moet letten bij de keuze van een fietskar:

1. Veiligheid: op dat vlak stellen we jou alvast gerust: elke fietskar die bij Dreambaby verkocht wordt, werd uitgebreid getest op veiligheid. Tenslotte is voor ons niks belangrijker dan de veiligheid van je kindje! Het is wettelijk verplicht om je fietskar te voorzien van 2 rode reflectoren achteraan (en een rood licht als dat van je fiets niet meer zichtbaar zou zijn). Bij sommige fietskarren is dit al aanwezig, bij andere zal je het nog apart moeten aankopen. Een fietskar heeft niet dezelfde hoogte als een gewone fiets. Het is daarom aangeraden je fietskar te voorzien van een fietsvlag voor extra zichtbaarheid.

2. Aantal kinderen: sommige fietskarren zijn slechts geschikt voor 1 kind, in andere kan je 2 kindjes vervoeren. Lees steeds de productomschrijving om zeker te zijn over het aantal kindjes dat je mag vervoeren.

3. Faciliteiten: ‘wat kost een fietskar?’, vragen velen zich af. De prijs hangt meestal af van de mogelijkheden die de fietskar biedt. Een veilige fietskar hoeft niet duur te zijn, maar zal natuurlijk wel in enkele opzichten verschillen van een prijzigere fietskar. Bepaal daarom wat voor jou de vereisten zijn. Wil je met de fietskar enkel kunnen fietsen en wandelen of gebruik je hem ook om te joggen of langlaufen? Wil je de fietskar gebruiken voor kindjes van +/- 1 jaar oud of vervoer je je baby van enkele maanden oud liefst ook al met de fiets en heb je dus een fietskar met goede vering en een speciaal inlegkussen of hangmatje nodig? Heeft de fietskar een vast plekje waar hij kan staan of moet hij heel gemakkelijk opvouwbaar zijn om mee te nemen en op te bergen? Gebruik je de fietskar enkel op jouw fiets of heb je een extra koppeling nodig om de fietskar makkelijk op een andere fiets te monteren? De laatste optie zal steeds de duurste zijn, natuurlijk. Alles hangt dus af van jouw behoeftes!

Is een fietskar veilig en handig?

Het mag je misschien verbazen, maar op vele vlakken is een fietskar zelfs veiliger dan een fietsstoeltje. Enkele voordelen:

- Je kan je fiets beter besturen

- Als de fiets omvalt, dan valt het kindje niet van 1.5 meter hoog naar beneden. De fietskar is bovendien zo stabiel dat hij blijft staan als je met je fiets valt

- Je valt beter op in het verkeer. Autobestuurders zijn geneigd om meer afstand te houden

- Je kindjes zitten veilig in een veiligheidsharnas

- Je kindjes zijn beschermd tegen weer en wind

- Je kindjes hebben meer bewegingsruimte

- En vooral: de meeste kindjes vinden vervoerd worden in een fietskar veel leuker!

- Je kan een fietskar ook gebruiken om mee te gaan wandelen.

Hoe moet je een fietskar aan je fiets bevestigen?

Op onze website vind je bij elke fietskar een video terug waarin uitgelegd wordt hoe je de aanhanger aan je fiets kan vastmaken. Bij het product wordt ook een handleiding geleverd met de nodige uitleg. Wijk niet af van de instructies, zodat de veiligheid van je kindjes gegarandeerd is!