Fietsstoelen en accessoires

           
Artikelen (  1 - 9 van 9 )
:

Uitstapjes om nooit meer te vergeten

Gebruik #lovedreambaby, tag @dreambaby_be en deel je mooiste herinneringen met ons.

Meer inspiratie

Waar kan je een fietsstoel kopen?

In de webshop en de talrijke winkels van Dreambaby vind je een gevarieerd aanbod aan veilige fietsstoelen. Dreambaby biedt zowel baby- als junior fietsstoelen aan. Bovendien heb je de keuze tussen gerenommeerde merken, zoals Thule en OK Baby.

Wanneer gebruik je een fietsstoeltje voor een baby?

Zodra je baby minstens 9 maanden oud is en hij zelfstandig vanuit kruiphouding terug kan gaan zitten, kan je hem mee vervoeren op de fiets. Ouders vinden het soms geruststellend om het zitje voorop te bevestigen, zodat ze hun kleintje gemakkelijk in de gaten kunnen houden. De Yepp Nexxt Mini, verkrijgbaar bij Dreambaby, monteer je aan het stuur van je fiets. Aan de buitenkant is het fietszitje erg stevig, maar binnenin is het heerlijk zacht en comfortabel voor je baby. Dankzij de verlengbare vijfpuntsgordel met zachte schouderpads zit je kindje vooraan op de fiets veilig vastgeklikt! Je kan het Yepp-zitje gebruiken tot je baby 15 kg weegt (ongeveer 3 jaar). Je baby kan vanaf 9 maanden ook perfect al in een fietsstoel op de bagagedrager meereizen.

Wanneer zet je de fietsstoel achterop?

Een fietsstoel die je achteraan de fiets monteert, kan je langer gebruiken. De Yepp Nexxt Maxi van Thule, bijvoorbeeld, bevestig je op de bagagedrager van je fiets en kan je gebruiken vanaf ongeveer 9 maanden (zodra je baby zelfstandig vanuit kruiphouding terug kan gaan zitten) tot zo’n 6 jaar (max. 22 kg). Een fietsstoeltje van OK Baby monteer je op de zadelbuis van je fiets en kan je eveneens gebruiken tot je kindje 22 kg weegt.

Welke fietsstoel past op mijn fiets?

Alle fietsstoelen die bij Dreambaby verkocht worden, zijn universeel en zouden dus op elke (standaard) fiets moeten passen. Heb je een elektrische fiets, dan hangt het af van model tot model welk fietszitje het best past. De ene fiets heeft een batterij in het midden, de andere achteraan. Op de ene zadelbuis is er soms meer plaats dan de andere. Kom gerust even langs met je elektrische tweewieler in één van onze Dreambaby-winkels. Onze medewerkers testen het graag voor je uit! Zou je het fietsstoeltje graag ook op een andere fiets kunnen monteren? Dan kan je een extra bevestigingsblok (apart verkrijgbaar) gebruiken voor de zitjes van OK Baby of een SlimFit adapter voor de Thule Yepp Nexxt Mini-stoeltjes.

Waar moet je op letten bij een fietsstoel?

Welke fietsstoel kan ik best kopen?’, vraag je je wellicht af. Laten we beginnen met de belangrijkste informatie: elke fietsstoel die bij Dreambaby verkocht wordt, is veilig voor je kindje. Daar hoef je je al geen zorgen om te maken. Waar je natuurlijk wel rekening mee moet houden, is de leeftijd van je kleine spruit. Wil je je baby al vroeg op de fiets meenemen (vanaf minstens 9 maanden, wanneer je kindje zelfstandig rechtop kan zitten vanuit kruiphouding) en hou je hem graag goed in de gaten? Kies dan voor een stoeltje dat je vooraan op de fiets (aan het stuur) monteert. Opgelet: zo’n stoeltjes kan je slechts gebruiken tot je kindje ongeveer 3 jaar oud is. Heb je een ouder kindje of wil je je baby nog jarenlang op de fiets kunnen vervoeren (vanaf ongeveer 9 maanden tot hij zo’n 6 jaar oud is en maximaal 22 kg weegt), dan ben je beter geholpen met een fietszitje dat achteraan bevestigd wordt. Sommige fietsstoelen, zoals de Eggy Relax en de 10+ van OK Baby, hebben een verstelbare rugleuning. Maak je geregeld lange fietsritten, dan zal dit goed van pas komen. Verder beschikken bepaalde zitjes over openstaande harnasgordels. Dat wil zeggen dat de harnasgordels al automatisch openstaan dankzij magneten of haakjes. Zo kan je je kindje altijd makkelijk in het zitje plaatsen en er weer uitnemen. Enkele adviezen voor de algemene veiligheid van je kindje: Maak ‘m altijd vast met de veiligheidsgordels. Zorg dat zijn voetjes beschermd zijn, zodat ze niet geklemd kunnen raken tussen de fietsspaken. Kies een aangepaste helm voor je kindje. Fiets nooit met je baby in een draagdoek/-zak.

Hoe moet je een fietsstoel monteren?

Volg steeds de instructies op de gebruiksaanwijzing die bij het product geleverd wordt. Vind je de handleiding niet meer terug? Neem dan een kijkje op de website van de leverancier of neem contact op met onze Advieslijn.