Verwacht je een kindje? Proficiat! Of je nu 6 of 20 weken zwanger bent, elk moment is eigenlijk perfect om de babyuitzet te beginnen samenstellen. Niets handiger daarvoor dan een eigen geboortelijst! Wat zijn de voordelen van een geboortelijst, hoe werkt het en wat zet je er nu eigenlijk op? Check hier alles wat je moet weten voor je eraan begint.


Wat is een geboortelijst?

Een geboortelijst is een lijst waarop je alle artikelen verzamelt die je nodig hebt voor de komst van je baby. Op je geboortelijst kan je jouw favoriete artikelen oplijsten, delen met familie en vrienden, waarna je ze als geschenk kan krijgen of zelf kan aankopen. Een geboortelijst werkt ook een beetje als een checklist; het helpt je onthouden welke artikelen je zeker niet mag vergeten en geeft je een duidelijk overzicht van je babyuitzet.

Voordelen van een geboortelijst

Een geboortelijst is dus superhandig. Voor jou, maar ook voor familie en vrienden. Jij kiest namelijk zelf welke cadeaus je graag wil ontvangen. Zo ben je altijd zeker dat je iets krijgt dat je werkelijk nodig hebt én weten de mensen rondom je dat ze altijd iets leuks uitkiezen. Win-win!

Wist je trouwens dat je heel wat extra voordelen geniet als je kiest voor een geboortelijst bij Dreambaby? Dankzij onze handige geboortelijstservice beheer jij je lijst waar je wil, wanneer je het wil. Bovendien krijg je bij het afsluiten van je geboortelijst een geschenkkaart t.w.v. 10 % op je volledige geboortelijst en geniet je van meer dan € 150 aan extra voordelen en gratis producten. Verwacht je een tweeling? Dan krijg je een geschenkkaart t.w.v. 15 % korting!

Extra voordelen

Een geschenkkaart van 10 %

Je krijgt bij het afsluiten van je lijst een geschenkkaart t.w.v. 10 % van je volledige geboortelijst, of 15 % bij een tweeling!

Baby Bonus

Leg je geboortelijst bij Dreambaby en krijg meer dan € 150 aan voordelen en gratis producten!


Waar en wanneer leg je jouw geboortelijst?

Er bestaat geen ideaal moment om je geboortelijst te starten. Je kan je lijst starten vanaf 6 weken zwangerschap, maar evengoed in week 20. Te vroeg beginnen bestaat eigenlijk niet, wel raden we aan om je lijst ten laatste 3 maanden voor de geboorte te starten. Waarom? Een groot deel van ons assortiment hebben we gewoon in voorraad, maar voor artikelen die we speciaal voor jou bestellen (vb. een kinderwagen in een speciale kleur) geldt er wel een langere levertijd. Als je je lijst 3 maanden voor de geboorte start, blijft er dus voldoende tijd over om je babyuitzet samen te stellen zoals jij dat wil.

TIP: Veel ouders maken de babykamer klaar voor de geboorte van hun baby en halen de eerste meubeltjes dan ook op voorhand in huis. Zet jouw droombabykamer op je geboortelijst zodat je zeker niets vergeet, koop de artikelen zelf en spaar mee voor jouw geboortelijstkorting óf deel je geboortelijst al voor de geboorte met familie en vrienden. Oma, opa, meter of peter kunnen op die manier dan al hun steentje bijdragen.

Waar kan je nu best je geboortelijst leggen?

Bij Dreambaby kan je je geboortelijst op verschillende plaatsen starten:

 • In de winkel

  Onze babyspecialisten helpen je graag bij het starten van je geboortelijst tijdens een persoonlijke afspraak in jouw favoriete Dreambaby-winkel of DreamLand met Dreambaby-shop.

 • Online

  Start je lijst zelf online op dreambaby.be, makkelijk vanuit het comfort van je eigen huis. Hulp nodig? Dan kan je natuurlijk altijd terecht in een van onze winkels, of je kan je vragen stellen tijdens een video call via WhatsApp.

 • Je kan natuurlijk ook beide combineren

  Start je geboortelijst in een van onze winkels en beheer je lijst makkelijk van thuis uit.

Hulp nodig?

Videocall, comfortabel en makkelijk

PLAN EEN VIDEOCALL

Persoonlijke afspraak in de winkel

MAAK HIER JE AFSPRAAK

Hoe werkt een geboortelijst?

Wil je graag een geboortelijst starten? Check voor je eraan begint zeker onze begeleidende video. We geven je er meer uitleg over hoe een geboortelijst werkt bij Dreambaby en welke voordelen je geniet.

Voordelen geboortelijst Dreambaby

Jouw geboortelijst in 4 stappen

 1. Geboortelijst starten en beheren

  Je kan je geboortelijst online starten of in een van onze winkels. Bepaal welke artikelen je wil aankopen of graag zou willen krijgen en voeg ze toe aan jouw lijst. Heb je een artikel toegevoegd dat je niet langer wil? Geen zorgen, je kan alle producten op elk moment schrappen, behalve babykleding of artikelen die we speciaal voor jou bestellen.

 2. Geboortelijst delen

  Is je geboortelijst af? Dan is het tijd om je lijst te delen met familie en vrienden. Deel jouw geboortelijst op Facebook, via e-mail of maak gebruik van onze geboortelijstkaartjes. Wist je trouwens dat je jouw geboortelijstkaartjes gratis bij Dreambaby kan bestellen? Daar staat alle informatie op die jouw familie en vrienden nodig hebben om jouw lijst te bekijken.

  TIP 1: Wacht niet te lang om je lijst te delen met familie en vrienden. Zo kunnen zij intussen het perfecte geschenk uitkiezen. Wil je wachten omdat sommige artikelen het geslacht van je baby kunnen verraden? Maak je geen zorgen, deze artikelen kan je verbergen op je lijst tot de geboorte van je baby. Handig!

  TIP 2: Ook nadat je je lijst gedeeld hebt, kan je artikelen schrappen en toevoegen; je familie en vrienden krijgen altijd de laatste versie van je lijst te zien.

 3. Geboortelijstartikelen ophalen/laten leveren

  Wil je de eerste spulletjes van je lijst graag in huis halen? Maak dan gebruik van onze afhaalservice om je betaalde artikelen te laten klaarleggen in jouw Dreambaby-winkel. Je kiest zelf een tijdstip, zodat je niet hoeft te wachten. Handig! Betaalde geboortelijstartikelen kan je ook thuis laten leveren.

 4. Geboortelijst afsluiten

  Je geboortelijst blijft tot 2 maanden na de geboorte van je baby beschikbaar. Van zodra je geboortelijst afgesloten is, ontvang je jouw geschenkkaart t.w.v. 10 % van de totale waarde van je geboortelijst, of t.w.v. 15 % als je een tweeling kreeg. Perfect om je baby – of jezelf ;) – nog eens extra in de watten te leggen!

Meer info

Meer info nodig over het starten van je lijst?

Gedetailleerd stappenplan

10 tips om echt alles uit je geboortelijst te halen

Lees artikel

Wat zet je op je geboortelijst?

Must-haves op je geboortelijst

Wat zet je nu op je geboortelijst? Er is gewoon zoveel keuze! Zeker als je je eerste kindje verwacht, kan je weleens overweldigd raken door alle keuzemogelijkheden. Wat heb je echt nodig voor je baby en hoeveel? We raden aan om per productcategorie te bekijken wat je nodig hebt. Babybedje, kinderwagen, flesjes… In dit blogartikel vind je een overzicht van alle must-haves per categorie.

Wil je écht zeker zijn dat je niets vergeet? Download dan onze handige checklists. Daarin vind je alle artikelen die je nodig hebt met de aanbevolen hoeveelheid, gesplitst in must-haves en leuke extra’s.

Verwacht je een tweeling? Dan moet je niet alles dubbel kopen. In dit blogartikel ontdek je wat je werkelijk nodig hebt.

Zet je alles op je geboortelijst?

Het voordeel van een geboortelijst is dat je er werkelijk alles op kan zetten, zelfs duurdere artikelen zoals een kinderwagen of autostoel. Bij Dreambaby kan je artikelen boven de € 50 opsplitsen in verschillende schijven, zodat familie en vrienden samen kunnen leggen voor een duurder geschenk. Heb je sommige artikelen nog voor de geboorte nodig? Laat dan zeker aan je omgeving weten dat je deze artikelen graag als eerste ontvangt. Je kan de belangrijke artikelen zoals een babykamer ook zelf aankopen. Zo heb je ze zeker op tijd.

TIP: Heb je een gender reveal of babyshower gepland? Dan is dat hét moment bij uitstek om je geboortelijst te delen met familie en vrienden. Zo komt iedereen tegelijk het geslacht van je baby te weten en wie weet volgen de eerste dringende spulletjes al snel ;).

Hoeveel kost een geboortelijst?

De waarde van een geboortelijst hangt van een aantal zaken af. Verwacht je een eerste kindje? Koop je uitsluitend nieuwe artikelen of kies je ook voor tweedehands? De totale waarde van een geboortelijst kan snel stijgen, maar onthoud wel dat een deel van de spulletjes geschonken zal worden door familie en vrienden. Je draagt de kost van de babyuitzet dus niet alleen.

Onze geboortelijstservice is trouwens ook volledig gratis. Was je een beetje te enthousiast bij het samenstellen van je lijst? Geen probleem! De overblijvende artikelen moet je niet aankopen, tenzij het gaat over babykleding en artikelen die we speciaal voor jou bestelden.

Ook handig

Wil je echt zeker zijn dat je niets vergeet?

Download checklist

Wat heb ik nodig voor mijn tweeling?

Lees artikel

Een cadeau van een lijst schenken

Heeft een familielid of bevriend gezin hun geboortelijst met jou gedeeld? Verras hen dan door een van hun favoriete babyartikelen te schenken! Een cadeautje schenken kan zowel voor als na de geboorte. Er bestaat niet echt een perfect moment, alles hangt af van het type cadeau. Weet je nog niet wat je wil geven? Check de geboortelijst en kies een geschenk op basis van jouw voorziene budget.

Hoe schenk je een cadeau van een Dreambaby-geboortelijst?

1.

Ga naar onze schenkerspagina en geef het lijstnummer en wachtwoord in dat je ontvangen hebt

2.

Bekijk de geboortelijst en kies een cadeautje dat jij graag wil schenken

3.

Kies de leveringswijze en betaal makkelijk online