Matrassen voor babybedden en parken

Op zoek naar de ideale matras voor jouw baby? Dreambaby helpt je kiezen: beantwoord onze vragen en bezorg je ukje in 4 stappen de zachtste dromen.

Hoe kies ik de perfecte matras?

           
 
Artikelen (  1 - 33 van 33 )
:

Een matras kopen?

Hoe kan je een babymatras schoonmaken?

Om huismijt te bestrijden, kan je de matrashoes best op 60° C wassen. Het is dus aangeraden om te kiezen voor een matras met machinewasbare hoes. Ook grondig stofzuigen kan helpen, maar is minder effectief dan een wasbeurt.

Eén gouden onderhoudstip: draai je babymatrasje regelmatig om (+/- een keer per maand). Dat is goed voor de verluchting en gaat kuilvorming tegen. Wanneer je de matras omdraait, vergeet dan niet het voeten- en hoofdeinde te verwisselen. Zorg er ook voor dat de bodem van het bed goed ventileert.

Een matrasbeschermer biedt extra bescherming tegen beschadiging en verlengt de levensduur van je matras.

Hoe dik moet een babymatras zijn?

Zorg er zeker voor dat de matras voor je baby hoog genoeg is (min. 9 à 10 cm). Je baby slaapt erg veel tijdens zijn eerste levensjaren en een comfortabele, ergonomische matras is dus van groot belang.

Pas wel op dat de matras niet hoger komt dan de streep aan de binnenkant van het bedje. Zo ben je zeker dat de afstand tussen de bovenrand van het bedje en de matras veilig is. Bij matrassen met een lighoogte van bijv. 15 cm stel je het bedje dus het best niet op de hoogste stand in.

Hoe lang mag je een babymatras gebruiken?

Hoe lang je het matrasje van je baby mag gebruiken, hangt natuurlijk af van de lengte van het matrasje (een kind van 7 jaar zal niet meer op een babymatrasje passen), maar ook van het type matras. Een kwalitatieve koudschuimmatras gaat gemakkelijk 12 jaar mee, een goedkopere polyethermatras slechts een 5-tal jaar. Gemiddeld vervang je een kindermatras best na 5 à 10 jaar. Niet enkel de ondersteuning van de matras gaat achteruit (vaak zie je kuilvorming), maar ook de vochtregulerende eigenschappen van de matras zijn niet meer sterk genoeg (’s nachts verliezen we dan ook veel vocht).

Welke babymatras is het beste?

Waaraan moet een babymatras voldoen? Waar moet ik bij een babymatras op letten? Het zijn vragen die we vaak krijgen. Het juiste advies hangt echter deels af van de noden van jou en je baby. Meet jouw babybed 120 x 60 cm of 140 x 70 cm? Heeft je baby een antiallergische matras nodig? Vind je het belangrijk dat de materialen van de matras bio / natuurlijk zijn (zoals bamboe)? Om je hierbij te helpen, hebben we een keuzehulp ontwikkeld, die jou een matras op maat helpt uit te kiezen.

Uiteraard zijn er wel enkele standaardvoorwaarden voor een goede babymatras. Dan hebben we het over comfort, ventilatie, ondersteuning en de aanwezigheid van het Europees label EN567 (garandeert een brandvertragende, veilige babymatras). Sommige matrassen garanderen daarenboven dat je baby in alle slaapposities goed kan blijven ademen. Alle informatie over de eigenschappen van een goede matras en de verschillende types matrassen die Dreambaby aanbiedt, vind je respectievelijk in onze checklist en de keuzehulp.