Naar de zoo op Dierendag

Of je nu groot of klein bent, een bezoekje aan de zoo is altijd magisch. Terwijl je rondwandelt, kijk je de ogen uit. Op 4 oktober zet Werelddierendag al onze beestige vriendjes in de kijker: groot of klein, met haartjes of met pluimen. Klaar om ze allemaal te ontdekken?

België telt heel wat dierentuinen. In ons kleine Belgenland kom je zelden op een plek zo veel diersoorten tegen. De ideale gelegenheid dus om dieren te spotten die je normaal niet in onze contreien ziet. Volg even mee.

  • Kom pinguïns tegen op je pad in de zoo van Planckendael (Mechelen). Vanaf april vind je er ook een zone die volledig in het teken van Amerika staat. Mét miereneters, een primeur voor België.
  • Geef verschillende diertjes te eten in de Zoo van Antwerpen, Of neem deel aan het zeehondenspektakel (meerdere keren per dag). Sinds mei vind je de brilpinguïns er ook in hun gloednieuwe stekje.
  • Hao Hao en Xing Hui wachten je op in Pairi Daiza. De twee reuzenpanda’s waren vorig jaar de laatste aanwinst van het Henegouwse park. Wandel door verschillende werelden zoals ‘het monnikenkerkhof’ en ‘het Afrikaans paaldorp’. In 2014 werd de zoo nog verkozen tot mooiste park en  beste dierentuin van België. 
  • In de Olmense zoo wachten je tijgers en witte leeuwen. En dat is niet alles: het terrarium, de tropische serre en de wandelvolière zijn zeker een bezoekje waard. Je kinderen willen dan weer niet meer weg uit de kinderboerderij.
  • In het hartje van de Ardennen ligt Forestia (Theux). Met trots stellen ze je hun beren, wolven en lynxen voor.

Waterpret

  • Ben je niet bang van een paar waterspatjes? Perfect!  In Boudewijn Seapark trakteren dolfijnen, zeehonden en zeeleeuwen je op een spektakel. Onlangs verwelkomden ze drie kleine babyzeehondjes. Je kinderen zullen er dol op zijn.
  • Haaien, zeepaardjes, otters, schildpadden … Het zijn maar enkele voorbeelden van dieren die je kan bezoeken in Sealife Blankenberge.

Voor durvers

  • Voor diertjes die je de stuipen op het lijf jagen, moet je in Aquatopia  zijn. Bewoners van onze oceanen, tropische wouden en mangroves komen hier samen. Vogelspinnen, kakkerlaken en reptielen zijn er heer en meester. 
  • Op safari in België? Dankzij Monde Sauvage in Aywaille kan het! In een treintje of in je eigen wagen ontdek je giraffen, zebra’s, nijlpaarden en olifanten (om er enkele te noemen). En je kan er ook een spektakel meepikken. 
  • Reptielen, ja of nee? Zegt dit je wel iets, dan is het Serpentarium van Blankenberge zeker iets voor jou.