Op uitstap naar de zoo? 10 x beestige parken die een bezoekje waard zijn

Hoe oud je ook bent, een bezoekje aan de zoo is altijd magisch. Terwijl je rondwandelt, kijk je de ogen uit. Ons land telt heel wat dierentuinen waar je de mooiste dieren kan spotten. Groot of klein, met haartjes of met pluimen … Klaar om ze allemaal te ontdekken?

Op uitstap naar de zoo
 • In ZOO Planckendael (Mechelen) reis je de dierenwereld rond in 5 continenten. Ontdek giraffen in Afrika, spot olifanten in Azië of kom pinguïns tegen op je pad in Oceanië. Alle ingrediënten voor een topavontuur!
 • Ontdek ZOO Antwerpen, een groene oase in het hart van de stad. Je kan er wandelen tussen de gorilla’s en chimpansees, de duikers in het spectaculaire rifaquarium bewonderen of genieten van verrassende voedermomenten en verzorgersbabbels.
 • Welkom in een van de warmste parken van het land: De Zonnegloed. Deze West-Vlaamse non-profitorganisatie geeft verlaten, mishandelde of verwaarloosde dieren een nieuwe kans. Bruine beren, alpaca’s, stokstaartjes en emoes… meer dan 120 diersoorten vinden hier onderdak. Een aanrader voor jong en oud!
 • Een van de mooiste parken in dit lijstje is ongetwijfeld Pairi Daiza. Bewonder reuzenpanda’s in The Middle Kingdom, spot kangoeroes en koala’s in The Southern Cape of laat je verrassen door de prachtige Siberische tijgers en ijsberen in The Land of the Cold. Kan je maar niet genoeg krijgen van al dit spektakel?
 • TIP: Maak je bezoek compleet met een exclusieve overnachting in het hart van het park.

 • In Pakawi Park maken luipaarden, witte leeuwen en andere katachtigen hun opwachting. Ook de tropenhal, reptielengang en wandelvolière met flamingo’s en ibissen zijn zeker een bezoekje waard. En de kindjes? Die kunnen zich heerlijk uitleven in de speeltuin, op de kinderboerderij of de geitenweide!
 • Op weekend naar de Ardennen? Breng eens een bezoekje aan Forestia (Theux). Met trots stellen ze je hun beren, wolven en lynxen voor. Genoeg dieren gespot? Forestia beschikt ook over een uitgebreid avonturenpark met 11 bomenparcoursen en meer dan 130 obstakels voor jong en oud. Het avonturenpark is toegankelijk voor kinderen vanaf 2 jaar.
 • Op het Domein van de Grotten van Han leven meer dan 650 dieren uit heel Europa, zoals beren, wolven, bizons en zelf oerossen. Bezoek het Wildpark te voet of met de Safari-car. Avontuur verzekerd!

Waterpret

 • Ontdek de wondere onderwaterwereld in Sea Life Blankenberge. Haaien, zeepaardjes, otters, schildpadden … Het zijn maar enkele voorbeelden van dieren die je er kan bezoeken.
Op uitstap naar de zoo

Voor durvers

 • Op safari in België? Dankzij Monde Sauvage in Aywaille kan het! In een treintje of in je eigen wagen ontdek je giraffen, zebra’s, nijlpaarden en olifanten … En je kan er ook een spektakel meepikken.
 • Reptielen, zegt jou dat wel iets? Breng dan zeker eens een bezoekje aan ZOO Serpentarium in Blankenberge. Weer of geen weer, je maakt er een wonderbaarlijke reis door de mysterieuze wereld van reptielen, spinnen, hagedissen en kikkers. Spannend!

Gerelateerde blogberichten

10 x zomer must-haves voor je baby

Lees artikel

Op stap met je baby: wat stop je in de luiertas?

Lees artikel