Artikelen (  1 - 25 van 25 )
:

Welkom in de babykamer van je dromen

Gebruik #lovedreambaby, tag @dreambaby_be en deel je mooiste herinneringen met ons.

Meer inspiratie

Wil je graag een park kopen?

Bij Dreambaby vind je een ruim aanbod aan parken van verschillende merken (Quax, Pericles, Amal II).

Is een park nodig?

Een park (ook wel ‘box’ genoemd) is geen vereiste. Toch komt het goed van pas als je de handen even vrij wil hebben. Ben je aan het strijken of koken, dan leg je je kleintje veilig in z’n parkje. Goed voor de gemoedsrust!

Een park is ook de ideale plek om te leren bewegen: even omrollen, op het buikje liggen,… Oefenen maar! Een oudere baby kan je in z’n box veilig laten spelen. Ook gezinnen met een hond in huis zullen merken dat een park heel praktisch kan zijn.

Of het parkje veel gebruikt zal worden, hangt natuurlijk ook van jouw baby af. Sommige baby’s vertoeven heel graag in hun box, andere spelen liever op een speeldeken of zitten graag op de schoot.

Waar kan je een park zetten?

Waar je het parkje best plaatst, hangt af van wanneer je het gebruikt. Heb je je handen graag vrij wanneer je aan het strijken of stofzuigen bent? Dan kan je de box in de buurt van je dagelijkse activiteiten zetten. Vaak is dat de woonkamer.

Let wel op dat je het parkje op een veilige plek plaatst. Vermijd warmtebronnen, touwtjes van gordijnen, kamerplanten en ramen (als de zon schijnt, kan het heel warm worden achter een raam).

Hou ten slotte rekening met de afmetingen: een park is bijna 1 meter lang en ongeveer 80 cm hoog.

Wanneer moet je een park klaarzetten?

Je kan het park al enkele weken voor de uitgerekende geboortedatum uitzetten. Als je kleintje dan vroeger ter wereld komt, hoef je je hierover alvast geen zorgen te maken.

Sommige ouders willen de baby box graag in een andere kleur verven. Geen probleem, maar begin er vroeg genoeg aan. Je rekent best enkele weken om het parkje te laten luchten voor je baby erin mag liggen. Tip: kies voor meerdere, dunne verflaagjes om afbladdering te voorkomen.

Hoe moet je een park aankleden?

Bij Dreambaby vind je alles wat nodig hebt om een park mooi en goed te kunnen opmaken. Heel belangrijk: maak dat je kindje geen last heeft van een harde ondergrond. Leg je baby neer op een comfortabele parkmatras of laat ‘m heerlijk spelen op een zachte parklegger (ideaal voor oudere kindjes). Gebruik je een matras, schuif er dan een hoeslaken over en werk af met een laken of deken. Een parkomranding of parkkuip zorgt ervoor dat je baby zich geen pijn kan doen aan de spijlen. Heeft je kleintje last van visuele prikkels of muggen? Een park met hemel kan een goede oplossing zijn (onze bedhemels kan je voor park en bed gebruiken).

Maak van de baby box een knusse speel- en rustplek met een muziekmobiel, een knuffel en parkspeelgoed.

Kan je nog wat opbergruimte gebruiken om speelgoed en babyspullen in op te bergen? Kies dan voor een box met lade (apart verkrijgbaar).

Hoe kan je een park verhogen?

De meeste parken hebben een bodem die in de hoogte verstelbaar is. Om je baby’s veiligheid te garanderen, zorgen leveranciers er vaak voor dat je het park enkel kan verhogen met gereedschap. Neem er indien nodig de handleiding even bij.

Wanneer moet je een park wegdoen?

Wanneer je baby mobieler wordt, zich zelfstandig rechtop kan trekken en wil gaan staan (meestal rond 6 maanden), kan je het babypark best naar beneden doen (= op de laagste stand zetten). Zo kan je baby veilig blijven spelen in z’n box zonder eruit te vallen.

Tot welke leeftijd mag je het park dan blijven gebruiken? Zodra je baby beweeglijker wordt, zal hij geleidelijk aan de omgeving willen verkennen en niet meer uitsluitend in z’n box willen spelen. Een baby van 3 jaar kan je gerust buiten z’n parkje laten spelen terwijl jij een oogje in het zeil houdt.

Mag je baby in z’n park slapen?

Een bed is speciaal gemaakt om in te slapen, een park is dat niet. Valt je kleintje in slaap in z’n park, zorg er dan voor dat hij op een goede parkmatras ligt en niet gehinderd wordt door knuffels of speelgoed.

Leer je kindje aan dat een park dient om in te spelen en een bedje om in te slapen. Zo leert hij/zij zelf in bed in slaap te vallen en komt dat het slaapritueel ten goede.