Vakantie: met je baby in de auto

Wat moet je zeker meenemen, wat zijn de geheime trucjes, wat mag je zeker niet doen … Katrien en Filip vragen het zich af. Katrien Vandermeiren, projectleider bij Dreambaby en mama van drie kinderen, deelt al haar tips en tricks. Zo wordt jouw eerste autoreis onvergetelijk!

Katrien, Filip en Roxy (een paar maand oud)

Deze zomer wordt het Frankrijk, met de auto. Geen ellenlange autoritten, maar toch een echt vakantiegevoel. Voor deze jonge ouders biedt de auto meer vrijheid dan het vliegtuig. “We kunnen stoppen wanneer we willen en hoeven geen uren rond te hangen op luchthavens. Onze keuze: een huisje aan de Franse kust, met een microgolfoven voor het flesje, plaats voor een reisbedje en meer privacy als Roxy slaapt.”

Lange rit ? Maximaal comfort

Onze expert Katrien, mama van 3 kinderen, heeft heel wat autovakanties doorstaan met kinderen op de achterbank. Ze weet dus wat het allerbelangrijkst is: comfort. Haar geheime recept:

 • Zit je kleintje nog in een draagbare autostoel?
  • Las om de twee uur een pauze in. Zo overbelast je zijn rugje niet.
  • Voor lange afstanden is er een alternatief: de veiligheidsdraagmand, die je normaal op de wandelwagen vastzet. Maar pas op: de draagmand moet aan alle normen voldoen en goedgekeurd zijn voor gebruik in de auto (harnasje om je baby vast te maken). Die draagmanden zijn erg comfortabel (dun matrasje) en hebben een zonnekap, regenhoes of muggennet.
 • Je baby is al wat groter?
  • Belangrijk: kies voor een autostoel met grote slaapstand. Leg er een zomerhoes in die het zweet van je kleintje absorbeert.
  • Voorzie genoeg speeltjes voor tussen de autodutjes. Stop ze in een opbergtas die je aan de rugleuning van de autozetel bevestigt.

De perfecte uitrusting voor elke wandeling

In je koffer heb je genoeg plaats om de wandelwagen of buggy mee te nemen. Maar denk ook aan een draagzak of draagdoek: ideaal voor wandelingen in de stad, de natuur of op het strand. Je kleintje geniet ook van het contact met mama of papa en kan op elk moment een extra dutje doen.

Pas op voor de zon!

Alle kindjes moeten natuurlijk goed beschermd worden tegen de zon, maar pas zeker goed op als je kleintje jonger dan een jaar is. Katrien pleit voor:

 • Zonneschermpjes voor in de auto
 • Beschermdoek om aan de wandelwagen te bevestigen (of eventueel een parasol)
 • Muggennet, zeker als je naar het zuiden reist, want muggen en andere insecten kunnen er ergere reacties veroorzaken dan bij ons.
 • Uv-bestendig tentje voor op het strand, tijdens picknicks enz.

Maak ook de langste autorit plezant voor je baby! Neem dus zeker een kijkje in het assortiment In de auto in onze webshop.