Veilig in de zon

               
Artikelen (  1 - 48 van 52 )
:

Zo maak jij je omgeving babyproof

Gebruik #lovedreambaby, tag @dreambaby_be en deel je mooiste herinneringen met ons.

Meer inspiratie

Baby zonbescherming: bescherm jouw zonnetje!

Hoe heerlijk die eerste zonnestralen ook aanvoelen, ze houden enkele belangrijke risico’s in. Zorg er dus voor dat je steeds over voldoende juiste baby zonbescherming beschikt, zodat je onbezorgd kan genieten van iedere mooie dag. De babyhuid is erg gevoelig en het is voor jouw baby bovendien de allereerste blootstelling aan deze krachtige energiestralen. Met de juiste zonnebescherming voor je baby sla je twee vliegen in één klap: je baby doet zich te goed aan alle weldaad die zonnestralen bieden, zoals vitamine D, endorfine en een goede bloeddoorstroming… Tegelijk is de huid optimaal beschermd tegen verbranding en veroudering die Uv-stralen teweegbrengen. Je creëert dus een slimme barrière, waardoor jouw baby met volle teugen geniet van iedere heerlijke lente- of zomerdag!

Welke zonnebescherming heb ik nodig voor mijn baby?

Je weet ondertussen wellicht wel met welke zonnecrème je jezelf het best beschermt. Voor je baby ligt dat iets anders: het moet nog blijken welke bescherming en factor voor jouw kind aangewezen zijn. Hieronder enkele richtlijnen:

  • De eerste gouden regel: kies voor zonneolie van minstens factor 30. Vaak is factor 50 aangewezen.
  • Kies bij het zwemmen voor een waterproof zonnespray
  • Op het strand gebruik je best een fles zonnemelk: zo gooit de wind geen roet in het eten.
  • Ga je reizen met de auto? Breng dan zonnebrandcrème aan op het gezicht en melk op de armen en handen.
  • Ook een kindvriendelijke lippenbalsem is altijd een goed idee.
  • Natuurlijke zonneproducten met hypoallergene formules kunnen vanaf de geboorte veilig worden aangebracht. Ze werken vaak ook hydraterend en zijn speciaal ontwikkeld voor de babyhuid.

Ook andere hinder van de zon wil je natuurlijk elimineren. Kijk dus gerust rond tussen onze zonbescherming baby artikelen; je vindt hier alles om jouw zonnetje doeltreffend te beschermen. Dreambaby is al jaren een voortrekker op vlak van baby verzorgingsproducten.