Verhoogkussens

   
Artikelen (  1 - 2 van 2 )
:

Vanaf wanneer een verhoogkussen voor de auto?

Je kan een verhoogkussen in de auto gebruiken als je kindje groter is dan 125 cm of tussen 22 en 36 kg weegt. Waarom kan het niet eerder? Een verhoogkussen brengt je kind op de juiste hoogte, zodat je de autogordel correct kan vastmaken. Als je kindje nog te klein is, kan de gordel dus verwondingen veroorzaken aan de schouders of buikstreek.

Verhoogkussen of autostoel uit groep 2/3: wat kies je best?

Bij Dreambaby vind je verhoogkussens zonder rugleuning en verhoogzitjes met rugleuning (ook wel autostoelen uit groep 2/3 genoemd). Hoewel beide types verhoogkussens voor auto zijn toegelaten, zijn autostoelen uit groep 2/3 in het algemeen de meest veilige optie. Die autostoelen kan je aanpassen aan de lengte van je kindje en de rugleuning vangt de schokken van een eventuele botsing op. Wil je absoluut zeker zijn dat je kindje veilig in de wagen meereist? Dan kan je kiezen voor een verhoogkussen dat je in de auto bevestigt met IsoFix.

Zin om onze groep 2/3-autostoelen te ontdekken? Ontdek het volledige assortiment hier.   Weet je nog niet welk model het beste bij jou past? Onze keuzehulp helpt je op weg aan de hand van 3 eenvoudige vragen.