FamilieTweelingen

Wat heb ik nodig voor mijn tweeling?

Een tweeling krijgen, betekent geluk in tweevoud. Maar ook dubbel zoveel organisatie en meer kosten. Want je wil natuurlijk enkel het allerbeste voor je kindjes. Maar heb je echt alles dubbel nodig? Met deze tips houd je je babybudget onder controle.

Onmisbare artikelen voor tweelingouders

Voor twee baby’s tegelijk zorgen, is niet altijd evident. Gelukkig bestaan er handige tweelingspullen die je het leven makkelijker maken.

Ga je op stap? Kies voor een duokinderwagen, draagdoek of draagzak voor tweelingen om er makkelijk met twee kindjes opuit te trekken. Met je partner of alleen: het is allebei mogelijk!

Thuis kunnen je baby’s spelen in een duopark of op een extra groot speeltapijt. Een gewoon park of speeldeken kan uiteraard ook, maar dat wordt al snel krap van zodra je baby's groter worden. Tijd voor een dutje? Een uitbreidbare babyfoon met extra zender is handig als je baby’s niet in dezelfde kamer slapen of na verloop van tijd elk een eigen kamertje krijgen. Zo houd je beide kindjes makkelijk in de gaten. Alle artikelen voor tweelingen ontdekken? Bekijk het volledige assortiment hier.

Niet alles dubbel kopen

Goed nieuws voor je portemonnee: je hoeft niet alles dubbel te kopen. Eén verzorgingstafel, één waskussen en één badje volstaat. Je kan nu eenmaal maar één baby vasthouden en wassen tegelijk.

Hetzelfde geldt voor de babykamer. Sommige ouders verkiezen twee aparte kamers, maar je kan je tweeling ook in dezelfde kamer laten slapen. Je kan dan kiezen voor een volledige babykamerset met 3-deurskast en de set aanvullen met een extra babybed zodat je kindjes elk in een apart bedje slapen. Matrassen en beddengoed moet je wel dubbel voorzien.

En zo zijn er nog spullen die je niet dubbel moet kopen. Als je er een beetje op let, kost de zorg voor een tweeling gemiddeld maar € 40 meer per maand. En grotere, duurdere babyspullen die je niet zo lang gebruikt, kan je natuurlijk ook huren, lenen of tweedehands kopen.

Handig

Geboortechecklist voor tweelingen

Download hier