Vrije tijd en OnderwegOp stap

Welke buggy koop ik het best? Een handige checklist

Van basismodel tot volledig uitgerust vervoersmiddel: buggy’s zijn er in werkelijk alle maten, kleuren én prijzen. Maar welke buggy past nu het best bij jou? Wij bundelden de 10 belangrijkste tips en vragen in een handige checklist.

Vanaf wanneer?

Van zodra je kindje zelfstandig rechtop kan zitten (ongeveer 6 maanden), kan je hem in een buggy vervoeren. Sommige buggy’s zijn al geschikt vanaf de geboorte: een goed alternatief wanneer je de buggy slechts af en toe wil gebruiken, maar nog steeds niet aangeraden voor intensief gebruik. In dat geval kies je best voor een kinderwagen.

Vanaf wanneer?

Gewicht van de buggy

Moet de buggy vaak mee in de auto, gebruik je regelmatig het openbaar vervoer of ga je veel op reis? Dan houd je best rekening met het gewicht van de buggy.
Je rug zal je dankbaar zijn.

Gewicht van de buggy

Duwstang van de buggy

In onze webshop vind je buggy’s met 2 aparte handvatten of een doorlopende duwstang. Het handigste aan een doorlopende duwstang? Daarmee kan je makkelijk met 1 hand sturen. Zo heb je altijd een hand vrij voor je tweede kindje, een flesje water of je handtas. Ben je specifiek op zoek naar een buggy die zowel voor jou als voor je partner makkelijk te besturen is? In ons assortiment vind je ook buggy’s met een verstelbare duwstang: ideaal voor kleine en grotere ouders.

Duwstang van de buggy

Zwenkwielen en vering

Rijd je regelmatig op moeilijker terrein zoals kiezelstenen, kies dan voor een buggy waarbij de zwenkwielen vooraan kunnen worden vastgezet. Ga je vaak iets langer op pad? Kijk dan ook even na of de buggy voorzien is van vering. Die vangt alle schokken netjes op, zodat je kindje in alle comfort kan genieten van jullie uitstap.

TIP: reinig de wieltjes zo snel mogelijk na gebruik op vuil of zanderig terrein. Zo behoud je een maximale levensduur van je buggy.

Zwenkwielen en vering

Hoe lang wil je de buggy gebruiken?

Koop je graag op de groei? Kies dan voor een buggy met verstelbare voetensteun en let op het maximale draagvermogen.

Hoe lang wil je de buggy gebruiken?
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Hoe vaak?

Voor je beslist welke buggy je wil kopen, let je best op het doel. Hoe vaak zal je de buggy gebruiken? Voor welke uitstappen? Voor sporadisch gebruik kan een standaardmodel volstaan. Ben je van plan om de buggy veelvuldig te gebruiken, check dan zeker onderstaande tips. Die kunnen de rit heel wat aangenamer maken, zowel voor jou als je baby.

Hoe vaak?

Compact opvouwbaar?

Ga je de buggy intensief gebruiken, dan wil je hem natuurlijk snel en compact kunnen opvouwen. Sommige buggy’s kan je inklappen met slechts 1 druk op de knop. Heb je een kleine koffer? Kies dan zeker voor een compact opvouwbaar model.

WIST JE... dat je sommige buggy’s ook kan meenemen als handbagage in het vliegtuig? Check op voorhand wel de richtlijnen van de vliegtuigmaatschappij waarmee je reist.

Compact opvouwbaar?

Slaapstand

Wordt je kindje vaak moe tijdens jullie wandelingen, bekijk dan zeker het aantal slaapstanden en check of de buggy uitgerust is met een volledig vlakke slaapstand. Ideaal voor een dutje onderweg!

Slaapstand

(Verlengbare) zonnekap

De meeste buggy’s zijn voorzien van een zonnekap. Waarop moet je zeker letten?

TIP: een verlengbare zonnekap is een groot pluspunt: zo blijft je kindje ook goed afgeschermd wanneer de zon laag staat.

(Verlengbare) zonnekap

Twee kindjes vervoeren?

Zijn beide kindjes even oud? Dan zal je een duobuggy nodig hebben. Voor kindjes van verschillende leeftijden kan een meerijplankje handig zijn: de jongste zit comfortabel in de kinderwagen of buggy, de oudste reist gezellig mee op het plankje.

Twee kindjes vervoeren?