Vrije tijd en onderwegVakantie

10 x zomer must-haves voor je baby

Verwacht je een zomerbaby? Of wordt dit de eerste zomer met je kindje? Dan heeft je babyuitzet een zomerse upgrade nodig. Wij zetten de 10 belangrijkste must-haves even voor je op een rijtje.

Zomerslaapzak

1. Zomerslaapzak

Een slaapzak is knus, comfortabel en zorgt voor een veilige nachtrust. Ook in de zomer heeft je baby er eentje nodig. Een lichte slaapzak uit bijvoorbeeld katoen of tetra voorkomt dat je baby het te warm krijgt. Stijgt de kamertemperatuur boven de 26 °C? Dan is een slaapzak niet meer nodig. Lees hier meer over de juiste slaapkleding voor je kindje.

Naar zomerslaapzakken

2. Zonnescherm

Wist je dat een deel van de uv-stralen gewoon door de autoruit heen schijnt? Een zonnescherm beschermt je kindje hiertegen en voorkomt bovendien dat de wagen te snel opwarmt.

Bekijk alle zonneschermen

3. Zonnebril en zonnehoedje

Een zonnebril beschermt de ogen en ook een zonnehoed of -pet met brede rand houdt de oogjes en het gezicht uit de zon. Wil je je baby’s nekje ook meteen beschermen? Verkies dan een zonnehoed of -pet met nekflap.

Shop zonnebrillen en -hoedjes
Zonnebril

4. Zonnecrème

Direct zonlicht wordt het eerste jaar best zoveel mogelijk vermeden. Ga je toch het zonnetje in, dan is insmeren des te belangrijker. Kies voor een speciale zonnecrème voor baby's met een minimale beschermingsfactor van UPF 50+. Smeer je kindje gemiddeld om de 2 uur in en vergeet niet te herhalen na het zwemmen. Ook insmeren in de schaduw is een must.

Shop zonnecrème voor baby’s
Uv-werende zwemkledij

5. Uv-werende zwemkledij

Jonge kindjes die veel tijd in de zon of het water spenderen, hebben extra bescherming nodig. Kies daarom naast een zwembroek ook voor een uv-werend T-shirt of ga meteen voor een uv-werend zwempakje. Deze beschermende pakjes nemen een deel van het smeerwerk van je over én zien er vaak ook superleuk uit.

Bekijk baby zwemkledij

6. Uv-werende tent

In een uv-werende tent kan je baby rustig spelen of slapen, weg van de zon. Neem de tent mee naar het park of strand, of zet hem op in de tuin. Superhandig!

Naar alle uv-werende tenten

7. Uv-werende beschermdoek of parasol

Ook tijdens een wandeling wil je je baby beschermen tegen de zon. De kinderwagen afdekken met een deken of tetradoek lijkt dan een goed idee, maar wist je dat de temperatuur onder het deken zo tot 7 °C kan toenemen? Een aangepaste, uv-werende beschermdoek blokkeert uv-stralen en voorkomt dat je kindje het te warm krijgt. Let er wel op dat je de doek correct bevestigt: niet over de opening heen, maar zoals een luifel. Zo blijft een goede luchtcirculatie mogelijk. Een andere optie? Bevestig een parasol aan de kinderwagen om je kindje uit de zon te houden.

Bekijk zon- en regenbescherming
Uv-werende beschermdoek

8. Antitranspiratiematje voor in de auto of kinderwagen

Een antitranspiratiematje voor in de auto of inlegkussen voor de kinderwagen absorbeert je baby’s zweet, houdt het stoeltje droog en voorkomt dat je baby meer gaat zweten.

Shop antitranspiratiehoezen
Draagzak uit ademende mesh

9. Draagzak uit ademende mesh

In een draagdoek of draagzak kan de temperatuur al snel oplopen. Kies daarom in de zomer voor een draagzak uit ademende mesh. Mesh, ook wel gaasjersey genoemd, is een lichte, fijne netstof met hele kleine gaatjes. Ideaal bij warmer weer!

Bekijk alle draagzakken uit mesh

10. Muggennet, muggenwerende stickers of muggenwerend apparaat

Een muggennet beschermt je kindje in de kinderwagen, autostoel, het bedje, etc. en ook muggenwerende stickers zijn een goede oplossing tegen deze prikgrage insecten. Je kindje ook ’s nachts beschermen tegen muggen? Dat kan met een muggenwerend apparaat dat je in het stopcontact stopt.

Shop muggenwerende producten

Andere blogartikelen

Vakantie: met je baby in de auto

Lees artikel