Op stap met je baby of peuter

Het avontuur roept! Of je nu een frisse neus wilt halen met je pasgeboren baby of de wereld wilt verkennen met je actieve peuter, de juiste hulpmiddelen maken het verschil. We zetten alle opties voor je op een rijtje, zodat jullie samen onbezorgd op pad kunnen gaan.
Op stap met je baby of peuter 2024-05-02 09:04:28.408908

Op stap met je baby van 0 tot 6 maanden 

Kinderwagen


Wil je meteen vanaf de geboorte van je baby op stap gaan? Een draagmand in combinatie met een wandelwagen is dan de meest comfortabele en ergonomische oplossing voor je kleintje. Ideaal voor lange wandelingen waar je baby comfortabel plat kan liggen, wat perfect is voor de ontwikkeling van zijn rugje. 


Draagdoek

Een draagdoek is perfect om meteen vanaf de geboorte te gebruiken. Zo heb je je baby altijd dicht bij jou en geef je je kindje een gevoel van geborgenheid en veiligheid, net zoals in mama’s buik! Bovendien zit je baby steeds in de ergonomische M-houding en kan je de draagdoek aan je eigen lichaamsvorm aanpassen, waardoor hij altijd past.

Draagzak 

Met een draagzak bespaar je jezelf ingewikkelde knopen. Bovendien kunnen de meeste draagzakken ook meteen vanaf de geboorte gebruikt worden, soms is er wel een verkleinkussen nodig. In het begin draag je je baby met zijn gezichtje naar jou toe, zo wordt hij niet overprikkeld en kan hij heerlijk genieten van mama’s of papa’s vertrouwde geur. Vanaf 6 maanden kan je je kleintje omdraaien en kan hij al eens nieuwsgierig de wereld in kijken, maar houd dit beperkt tot 10 à 15 minuten voor maximaal comfort en om overprikkeling te voorkomen.

Fietskar met babyhangmat 

Vanaf 1 maand kan je ook een fietskar gebruiken om samen korte wandelingen te maken, indien je gebruik maakt van een babyhangmat. Zo wordt je kindje zijwaarts goed ondersteund en kunnen jullie veilig samen op pad. 



Op stap met je baby van 6 tot 9 maanden

Kinderwagen

Zodra je baby zelfstandig kan zitten, kan de draagmand plaatsmaken voor een zitje  op de wandelwagen. In het begin draai je het zitje naar jou toe, zodat je kleintje mama’s of papa’s vertrouwde gezicht kan blijven zien. Zodra hij nieuwsgieriger wordt, kan je het zitje naar voren draaien. Zo kan je wondertje volop de wereld rondom hem verkennen. 

Fietskar met inlegkussen

In het begin gebruik je een inlegkussen in de fietskar, deze zorgt voor een rechte zithouding bij je baby. Als je kindje groter is, kan je het inlegkussen weglaten. De verstelbare hoofdsteun groeit mee met je kleintje, perfect voor toekomstige fietsavonturen. Zodra je kindje een fietshelm gaat dragen kan je de hoofdsteun weglaten.

Kinderdrager Thule Sapling

In de kinderdrager Sapling van Thule kan je kleintje genieten van alle comfort en ondersteuning tijdens de wandeltochten. Zijn rug, benen en billen worden optimaal ondersteund. Bovendien wordt het gewicht van je kindje ook beter verdeeld over je lichaam. Zo geniet je zelf ook van extra comfort en meer bewegingsvrijheid. De extra opbergruimte komt bovendien van pas bij langere wandelingen!


Op stap met je baby vanaf 9 maanden

Buggy

Een buggy is superhandig voor als je kleintje zelfstandig kan zitten. Hij is lichter dan een wandelwagen en daardoor ook iets makkelijker te hanteren. De meeste buggy’s zijn bovendien compact opvouwbaar, sommige modellen mogen zelfs mee als handbagage in het vliegtuig. Ideaal voor op vakantie!

Meerijplankje

Is er al een ouder broertje of zusje? Dan kan een meerijplankje niet ontbreken! Deze is makkelijk te bevestigen aan de buggy of kinderwagen en zo kan grote broer of zus comfortabel meerijden wanneer zijn of haar beentjes plots te moe zijn om zelf verder te stappen.

Fietsstoel

Vanaf dat je kindje zelfstandig kan zitten kan je ook een fietsstoeltje gebruiken om te gaan fietsen. Hier heb je nog de keuze tussen een fietszitje vooraan aan het stuur (voor kindjes van 9 tot max. 15 kg) of een fietszitje achteraan (voor kindjes van 9 tot max. 22 kg). Bij een fietsstoeltje vooraan kan je je kindje makkelijk in het oog houden. Vanaf 3 jaar schakel je beter over naar een fietsstoeltje achteraan. Zo behoud je makkelijker je evenwicht en kunnen jullie steeds veilig en comfortabel op pad. Afhankelijk van het model van je fiets kies je voor een fietszitje dat je installeert op de bagagedrager of het frame.

Fietshelm

Safety first! Doe je kindje altijd een fietshelm aan als je gaat fietsen. Zorg ervoor dat de helm goed aansluit en recht op het hoofd van je kapoen staat. Een helm die naar voren of achteren schuift is te groot. Hoe kies je de juiste maat? Meet de hoofdomtrek met een meetlint net boven de oren, tot 2 cm boven de wenkbrauwen. Als je geen meetlint hebt, kan je ook een touwtje gebruiken dat je daarna naast een meetlat legt.

Peuterdrager Wildride

De peuterdrager van Wildride is een handig hulpmiddel voor korte uitjes met je peuter. Als je peutertje plots te moe is om zelf verder te stappen zorgt deze heupdrager ervoor dat je je kindje langer kunt blijven dragen in een natuurlijke houding. Blijf je kindje wel altijd ondersteunen met een arm. Hij kan gebruikt worden vanaf 9 maanden tot 4 jaar ongeveer (max. 20 kg). 


Met deze handige tips wordt elke uitstap met je baby of peuter een feest. Dus trek eropuit, samen ontdekken jullie de wereld! Bij Dreambaby vind je alles wat je nodig hebt om onbezorgd en comfortabel op pad te gaan. Veel plezier!

Je dynamische snippet wordt hier weergegeven ... Dit bericht wordt weergegeven omdat je niet zowel een filter als een sjabloon hebt opgegeven om te gebruiken.

Deel dit artikel