Een borstkolf kiezen

In het begin kan je een borstkolf huren in het ziekenhuis of bij de apotheek. Veel mama’s kiezen er al snel voor om een compacte persoonlijke kolf te nemen die praktischer, discreter en makkelijker mee te nemen is. Ga je een persoonlijke kolf kopen, dan heb je de keuze uit een handmatige of elektrische, een enkele of dubbele borstkolf. Dubbelzijdig afkolven betekent dat je beide borsten tegelijkertijd afkolft, in plaats van één borst per keer zoals bij enkelzijdig afkolven. Dubbelzijdig afkolven is comfortabel, efficiënt en bespaart meer tijd dan enkelzijdig afkolven. Het levert bovendien meer melk op en je borsten worden beter geleegd waardoor je melk vetter is en een hogere energiewaarde heeft.
Een borstkolf kiezen 2024-03-11 16:17:14.534506

Hoe vaak wil je afkolven?

Dat is de belangrijkste vraag als je een borstkolf kiest. Wil je de borstkolf maar af en toe gebruiken, dan is een manuele borstkolf ideaal voor jou. Als je vaker wil afkolven, koop je beter een elektrische borstkolf, omdat dit sneller gaat. Er zijn 2 soorten elektrische borstkolven: enkele en dubbele. Met een dubbele borstkolf kolf je aan je beide borsten tegelijk, waardoor afkolven natuurlijk dubbel zo snel gaat.


Manuele borstkolven

Handmatig kolven is ideaal als je af en toe niet zelf kan voeden, omdat je bijvoorbeeld gaat winkelen of ergens naartoe moet. Op de borstkolf passen telkens de flessen van hetzelfde merk. Het afkolfritme heb je helemaal zelf in de hand!


Elektrische borstkolven

Als je vaak wil afkolven, omdat je bijvoorbeeld weer gaat werken, kies je beter voor een elektrische borstkolf. Manueel afkolven is belastend voor je hand en gaat minder snel. Bovendien verzekert een elektrische borstkolf een stabiel afkolfritme; iets wat bij manueel afkolven minder voor de hand ligt.

Je dynamische snippet wordt hier weergegeven ... Dit bericht wordt weergegeven omdat je niet zowel een filter als een sjabloon hebt opgegeven om te gebruiken.

Bekijk alle borstkolven

Deel dit artikel