Stem ons tot Beste Winkelketen en Webshop en maak kans op een cadeaubon! 

Hoe je een babyneusje proper houdt

Kleine kindjes zijn heel vatbaar voor ziektes. Gevolg: om de haverklap een verstopte neus, snottebellen, niezen en hoesten. Om een verkoudheid te behandelen is de eerste stap het vrijhouden van de neus. Deze tips helpen je daarbij.
Hoe je een babyneusje proper houdt 2024-03-05 08:01:56.521020

Propere lucht

De lucht in huis beïnvloedt de gezondheid van je kindje. Het is zinvol om af en toe de vochtigheidsgraad te meten met een hygrometer. Indien nodig kan je er dan voor kiezen om een luchtbevochtiger of een ontvochtiger te plaatsen. Vergeet zeker niet regelmatig de kinderkamer te verluchten.

Luchtkwaliteit controleren? Je vindt hygrometers in onze webshop. 


Neus spoelen met fysiologisch water

De neusholte staat in verbinding met de keel en oren. Het is dus belangrijk om bij een verkoudheid de neus schoon te houden als je keel-, oor- en luchtweginfecties wil vermijden. Je kan daarvoor fysiologisch water gebruiken, maar zonder te overdrijven. Het neusje van je baby is kwetsbaar, zeker voor hij zes maanden oud is. Niet te veel kracht zetten dus. Eerst druppel je in het ene neusgat, dan in het andere. Tussen de twee laat je even tijd zodat je baby kan ademen.

Bij een pasgeborene kan je vooraf al eens reinigen met een wattenstaafje en fysiologisch water. Als hij dan niest, komt het snot er vanzelf uit.

Een neuspeer

Kindjes snuiten pas zelfstandig rond hun derde. Tot dan moet je hen een handje helpen. Bij kinderen ouder dan 4 maanden kan je een neuspeer gebruiken. Die helpt bij echt zware neusverstoppingen. Je kan ook een elektrische neusreiniger gebruiken. Die snuit je baby zijn neus helemaal automatisch en verzamelt het snot in een wegwerpreservoir. Dat is pas hygiënisch.

Neusje verstopt? Ontdek onze neusreinigers in de webshop.


Baby hoger leggen

‘s Nachts kan je baby makkelijker ademen als je het hoofdeinde van het bed verhoogt. Je kan een hellend kussen gebruiken of aan één kant blokken zetten onder de poten van het bed. Aerosleep heeft ook een speciale anti-reflux matras met een hellend oppervlak die ook handig is bij een verstopte neus. 


De saunamethode

Om een babyneusje vrij te maken, kan je warm water in de douche of in het bad laten lopen terwijl je de badkamerdeur dicht houdt. Vanaf dat ramen en spiegel beginnen aanslaan, blijf je nog 10 minuten in de badkamer met je baby. De stoom maakt de neus open en maakt het snot vloeibaar.

Je dynamische snippet wordt hier weergegeven ... Dit bericht wordt weergegeven omdat je niet zowel een filter als een sjabloon hebt opgegeven om te gebruiken.

 Deel dit artikel