Solden tot -50 %! Nog meer keuze in de winkels!

Mineraalarm water voor mama en baby

Als je zwanger bent of borstvoeding geeft drink je beter geen water van de kraan. Kies voor flessenwater met weinig mineralen. Dat is belangrijk voor de gevoelige nieren van je baby, zowel voor als na de geboorte.
Mineraalarm water voor mama en baby 2024-03-18 10:34:11.253177

Check altijd het etiket op de fles

Alleen bij natuurlijk mineraalwater moet het etiket verplicht het mineralisatiegehalte vermelden. Bij bronwater is dit niet verplicht en bij kraanwater natuurlijk onmogelijk. Check dus altijd het etiket en kies voor flessenwater met een mineralisatiegehalte onder de 50 mg droogrest per liter en een heel laag natriumgehalte. Het water van Spa Reine bijvoorbeeld voldoet aan die normen.

Patrick Jobé • hydrogeoloog bij Spadel

Natuurzuiver water voor gevoelige niertjes

Je baby heeft onderontwikkelde en gevoelige nieren, zowel voor als na de geboorte. Water met veel mineralen of water dat chemisch behandeld werd, belast die nieren nog extra. Daarom is het belangrijk natuurzuiver water te drinken met weinig mineralen.

Ben je zwanger, dan beperk je beter de inname van nitraten. Die zijn vaak aanwezig in kraantjeswater en worden in het lichaam omgezet in nitriet. Nitriet is giftig in grote hoeveelheden en kan doordringen tot in de placenta. Vermijd ook best zout. Het zorgt ervoor dat je lichaam vocht vasthoudt, wat vervelend is bij zwangerschapsoedeem.

Spa Reine, jong geleerd is oud gedaan

Spa Reine drinken, dat is kiezen voor de zuiverheid van een uniek water, ideaal van jongs af aan en zelfs al vóór de geboorte… 

Door zijn samenstelling en zuiverheid is Spa Reine het ideale water voor elke dag, voor kinderen van elke leeftijd, en ook voor tijdens de zwangerschap en bij borstvoeding.


Je dynamische snippet wordt hier weergegeven ... Dit bericht wordt weergegeven omdat je niet zowel een filter als een sjabloon hebt opgegeven om te gebruiken.

Deel dit artikel