Solden tot -50 %! Nog meer keuze in de winkels!

Dankzij onze tips rijmt dikke buik vanaf nu op diepe slaap

Hoe groter die baby in je buik, hoe moeilijker het wordt om een comfortabele slaaphouding te vinden. En als je dan eindelijk goed ligt, dan maakt je kleine spruit je natuurlijk wakker met enkele schopjes en draaitjes.
Dankzij onze tips rijmt dikke buik vanaf nu op diepe slaap 2024-03-06 13:52:24.483471

Op zoek naar de ideale positie

Ben jij een echte buikslaper? Dan moet je vanaf de vierde maand op zoek naar een alternatief, omdat je buik in de weg gaat zitten. En dat is natuurlijk meer en meer het geval naarmate je baby groeit. Wat dan ook je favoriete slaappositie mag zijn, de kans is groot dat je die moet aanpassen.

Probeer de ideale positie voor je baby aan te nemen. Slaap op je linkerzij, want dit stimuleert de bloedtoevoer naar de placenta. Maar doe dat natuurlijk alleen maar als het ook voor jou comfortabel is.

Wat met mijn matras?

Sommige matrassen zijn niet geschikt om op je zij te slapen. Je zwangerschap is dan ook het ideale moment om van matras te veranderen. Zeker als je al zolang op de jouwe slaapt en die zich helemaal heeft gevormd naar je lichaam.

Comfort en steun dankzij je borstvoedingskussen

Tijdens de laatste weken van je zwangerschap, wordt je borstvoedingskussen je beste vriend. Dankzij het kussen is je buik goed ondersteund tijdens het zitten en liggen. Leg in je bed het kussen recht naast je. Steek een deel tussen je enkels en knieën en knuffel het bovenste deel. Zo heb je meer steun en wordt de pijn in je bekken verlicht.

Vele mama’s gebruiken een kussen voor een stabielere positie tijdens het borstvoeden. Sommigen slapen er zelfs nog jaren mee, omdat ze de ondersteuning voor de wervelkolom, heupen en hoofd niet meer kunnen missen.

Bye bye, rugpijn!

Je buik wordt zwaarder, je houding verandert en je rugspieren protesteren. Lage rugpijn kan alles een beetje verzuren. Zo maak je er een einde aan:

  • Blijf bewegen. Als je fit bent en sterke spieren hebt, verklein je de kans op lage rugpijn.
  • Leg je benen zo vaak mogelijk omhoog. Dat is goed voor je bloedsomloop.
  • Pas je houding aan.
    • Sta je? Doe dit dan niet te lang en verdeel je gewicht over beide voeten. Span je billen aan en druk ze iets naar voren. Trek je schouders naar achteren en beneden en ga rechtop staan.
    • Iets optillen? Zak door je knieën en buig je rug niet.
  • Gebruik een zwangerschapssteunband. Die geeft zowel je buik als jouw rug voldoende steun.

Aangepaste nachtkledij

In de zwangerschapscollecties vind je ook nachtkledij. Deze zit heerlijk rond je buik en drukt de baarmoeder niet plat. Vergeet natuurlijk het ondergoed niet! Misschien niet supersexy, maar op dit moment is jouw comfort het belangrijkste.

Een borstvoedingskussen, een steunende buikband, zwangerschapsondergoed, huidverzorgingsproducten … Bereid jezelf voor op een zalige nacht met ons assortiment Voor mama.


Je dynamische snippet wordt hier weergegeven ... Dit bericht wordt weergegeven omdat je niet zowel een filter als een sjabloon hebt opgegeven om te gebruiken.


Deel dit artikel