Stem ons tot Beste Winkelketen en Webshop en maak kans op een cadeaubon! 

4 x valentijn vieren met kinderen

Valentijn komt eraan! Vier jij dit jaar (voor het eerst) met het gezin? Check hier onze 4 favoriete tips om valentijn te vieren met kinderen.
4 x valentijn vieren met kinderen 2024-03-11 11:10:40.083720

Valentijnsontbijt: hartjeswentelteefjes

Wie valentijn zegt, zegt natuurlijk ook valentijnsontbijt. Start de dag met een vleugje romantiek door samen met het gezin hartjeswentelteefjes te maken. Eenvoudig en superlekker!

Ingrediënten voor 4 wentelteefjes

- 4 sneetjes (oud) brood
- 1 ei
- 200 ml melk
- snufje kaneel
- griessuiker
- boter
- uitsteekvorm in de vorm van een hartje

Zo maak je het

- Steek hartjes uit het brood met de uitsteekvorm.
- Klop de eieren samen met de melk los in een diep bord. Voeg een snufje kaneel toe.
- Haal het sneetje brood langs beide kanten kort door het eiermengsel.
- Verhit intussen een pan met wat boter. Bak de sneetjes brood aan beide kanten goudbruin.
- Bestrooi met wat suiker en dien op. Smakelijk!

Lust jij of je kindje(s) geen wentelteefjes? Probeer dan eens hartjeskoekjes- of pannenkoeken uit. Valt valentijn op een schooldag? Dan kan je boterhammen klaarmaken in de vorm van een hartje. Een superleuke verrassing in de brooddoos!

Valentijnsdrankjes met suikerrandje

Bij een uitgebreid valentijnsmenu hoort natuurlijk ook een feestelijk drankje. Een suikerrandje ziet er superleuk uit en maakt je drankje nóg lekkerder. Wat heb je nodig? 2 schaaltjeswater of siroop en suiker. Plaats het glas eerst in het schaaltje met water of siroop en nadien in het schaaltje met suiker. Vul met een rood of roze drankje en klaar! Herhaal met alle glazen en vergeet de beker van je kindje niet. ;)

Samen knutselen

Liefdesbriefjes in de vorm van een hartje

Spendeer je valentijn dit jaar thuis? Knutsel dan eens samen valentijnsbriefjes in elkaar. Bespreek met je partner en kindje(s) wat je de leukste eigenschappen vindt aan elkaar en schrijf ze nadien op hartjespapier. Knip zelf hartjes uit vouwblaadjes of schrijf je boodschap op sticky notes in de vorm van een hart. Geef alle post-its een plaats op de koelkast, een muur in de woonkamer of plaats ze in de kinderkamer als decoratie. Superleuk!


Is je kindje nog heel klein? Dan kan je voet- of handafdrukjes maken in de vorm van een hartje. Maak bakjes klaar met verfkleuren naar keuze, dop er de spons in en wrijf de verf zachtjes op je baby’s hand of voetje. Maak nadien een afdruk op papier. Doe dit 2 keer zodat je een hartjesvorm verkrijgt. Een supermooie herinnering voor later!

Wat heb je nodig?

een stuk karton of stevig papier, verf, verfbakjes, spons

Samen op uitstap

Trek je er liever opuit tijdens valentijn? Goed idee! Maak samen een ontspannende boswandeling, ga naar de speeltuin of breng een bezoekje aan de dierentuin. In ons land zijn er heel wat mooie dierentuinen en parken om te bezoeken. Een overzicht van onze favoriete parken vind je hier.


Alles voor een geslaagd uitstapje

Filmavond

Niets gezelliger dan een heerlijk filmavondje! Vier je samen met je kind(eren), dan scoor je gegarandeerd met een Disney-klassieker. Belle & het Beest, Lady & de Vagebond, de Prinses & de Kikker of Rapunzel… Een Disney-film is alles wat je nodig hebt voor een gezellige familieavond.


Maak er een gezellige filmavond van


Deel dit artikel