Hoe kies ik de babyfoon die bij mij past?

Het liefst wil je je baby altijd in de gaten houden, zeker wanneer hij in een andere ruimte slaapt. Een babyfoon komt dan goed van pas. Er bestaan verschillende soorten babyfoons met heel wat uiteenlopende functies. Je kindje vanop afstand zien op een beeldscherm, over meerdere kindjes tegelijk waken, de kamertemperatuur checken of je kindje geruststellen met een terugspreekfunctie? Alles is mogelijk. Maar welke babyfoon past nu het beste bij jouw gezin? Onderstaande vragen helpen je op weg.
Hoe kies ik de babyfoon die bij mij past? 2024-08-29 08:57:54.274081

Enkel geluid of ook beeld?

Kies je voor een babyfoon met alleen geluid, dan sta je best even stil bij de keuze voor een analoge of digitale babyfoon. Een analoge babyfoon stuurt het geluidssignaal uit de babykamer via analoge radiogolven naar de ontvanger (ouderunit). Heel simpel, maar let wel: analoge babyfoons zijn gevoelig voor storing en je moet beide units op hetzelfde kanaal afstemmen. De kans bestaat dus dat je de baby van je buren hoort omdat jullie toevallig hetzelfde kanaal gekozen hebben. Een voordeel? Analoge babyfoons hebben een heel groot bereik (tot 3 km).


Wil je naast luisteren ook graag naar je kleintje kunnen kijken? Dankzij de geïntegreerde camera in de beeldbabyfoon zie je meteen of alles in orde is zonder de kamer binnen te gaan en je baby zo misschien onnodig te wekken.



Audiobabyfoon


Analoog

 budgetvriendelijk

 grootste bereik

 makkelijke installatie: kies het kanaal en klaar

 kans op storing of ruis

Digitaal

 geen kans op storing of ruis: kiest automatisch een helder kanaal



Beeldbabyfoon


 gemoedsrust: je ziet meteen wat er aan de hand is

 storingsvrij

 veel opties mogelijk (nachtzicht, terugspreekfunctie, temperatuurweergave…)

 iets kleiner bereik dan audiobabyfoon

 hoe meer opties, hoe duurder


Hoeveel kindjes in hoeveel kamers? Uitbreidbare babyfoons

Verwacht je een tweeling of heb je meer dan 1 kindje met elk een eigen kamer? Dan is een uitbreidbare babyfoon iets voor jou. Bij uitbreidbare babyfoons is 1 ontvanger (de ouderunit) verbonden met verschillende zenders (babyunits). In ons assortiment vind je uitbreidbare audiobabyfoons, beeldbabyfoons én smartbabyfoons.

De smartbabyfoon: over je kindje waken vanaf je smartphone?

Ben je vaak laat thuis, wil je een oogje in het zeil houden wanneer de oppas langskomt of vind je het gewoon handig om je kindje altijd en overal in de gaten te kunnen houden? Dan is een smartbabyfoon wellicht de juist keuze voor jou. 

TIP: nieuwbouwwoningen zijn vaak heel goed geïsoleerd, waardoor de wifiverbinding niet altijd sterk genoeg is. In dat geval kan een wifiversterker hulp bieden.

Dual mode of wifi?

Er bestaan 2 soorten smartbabyfoons: babyfoons met dual mode of babyfoons die je uitsluitend met wifi verbindt. Allebei superhandig, maar ga voor je aankoop best even na waar en hoe je je babyfoon wil gebruiken: vooral thuis, ook op reis, met of zonder dubbel toezicht…


Smartbabyfoons kan je in 2 categorieën onderverdelen: babyfoons met dual mode of babyfoons die je uitsluitend met wifi verbindt. Bij een babyfoon met dual mode kan je je kindje zien op de ontvanger (ouderunit) én via een app op je smartphone. De oppas kan dan nog steeds checken of alles in orde is op de ouderunit, terwijl jij gerustgesteld wordt via je smartphone.


Bij babyfoons die je uitsluitend met wifi verbindt, valt de ouderunit weg. Nog steeds superhandig, maar let er wel op dat je je kindje dan alleen vanaf je smartphone kan zien. Het dubbel toezicht voor bijvoorbeeld oppas en mama is hier niet mogelijk. Een ander belangrijk argument om te kiezen voor een smartbabyfoon is dat je overal ter wereld je kindje in de gaten kan houden. Dat klopt als het toestel verbonden is met een beveiligd netwerk, dus bij je thuis, bij oma of opa…. Ga je op reis en maak je gebruik van het wifinetwerk van het hotel, dan zal het toestel geen verbinding maken. Een babyfoon met dual mode is dan handig; dan kan je nog steeds de ouderunit gebruiken. Voor je aankoop ga je dus best even na waar en hoe je je babyfoon wil gebruiken.



Dual mode

 2 ontvangers: ouderunit en app op de smartphone

 Dubbel toezicht: ouderunit voor thuis (bv. oppas) + altijd en overal toezicht via de app op je smartphone



Wifi

 1 ontvanger: app op de smartphone


Welke functies voeg je toe?

Nadat je hebt beslist over het type babyfoon, is het tijd om te bepalen welke extra functies je belangrijk vindt. Enkele opties:


Temperatuurweergave: is de kamertemperatuur niet zoals het hoort, dan kan een alarm afgaan.


Terugspreekfunctie: spreek sussende woordjes vanop afstand of laat weten dat je eraan komt.


Trilfunctie en visuele geluidsfunctie: heb je een lawaaierige woonkamer vol bezoek, dan hoor, zie en voel je wanneer er lawaai is in de babykamer.


Waaklampje: kalmeert baby’s die bang zijn in het donker.


Slaapliedjes: je baby dommelt rustig in als jij de kamer uit bent. Je kan deze functie zelfs vanop afstand activeren.


Timer: programmeer het tijdstip waarop je jouw baby de borst of een flesje moet geven.



Van basismodellen tot de meest uitgeruste babyfoons die jou ‘t leven makkelijker maken, je vindt alle babyfoons in onze webshop.

Je dynamische snippet wordt hier weergegeven ... Dit bericht wordt weergegeven omdat je niet zowel een filter als een sjabloon hebt opgegeven om te gebruiken.

Deel dit artikel