Dragen bij warm weer

Vertrek je met je baby op reis naar een warm land? Of wil je met je kleintje lange wandelingen maken in het Belgisch zonnetje? Je baby dragen is zeker een goede optie! Volg onze adviezen om nog meer te genieten van deze mooie momenten met je baby zonder last te hebben van de warmte.
Dragen bij warm weer 2024-05-17 11:43:32.248375

Verminder de laagjes

Het is logisch dat hoe meer lagen kleding je draagt, hoe warmer je het hebt. Let er dus op dat je jezelf en je baby licht aankleedt. Kies een lichte draagdoek waarbij je je baby niet in meerdere lagen stof hoeft te wikkelen. De slings hebben bijvoorbeeld minder stof dan een klassieke draagdoek.


Je kan ook kiezen voor een draagdoek van een beter ademende stof dan katoen. Zo geeft de draagdoek Tricot-Slen Cool van Babylonia jou en je baby al het nodige comfort bij warme temperaturen. Dankzij zijn ademende en vochtregulerende stof worden vochtigheid en warmte van het lichaam snel afgevoerd. De Tricot-Slen Cool geeft je dus een fris gevoel, zeker in de zomer.

Verminder de laagjes

Wat de kleur betreft, kan je best kiezen voor een draagdoek of draagzak in een frisse kleur. Vermijd donkere kleuren, zoals zwart, die warmte opslorpen.

Dragen op de rug

Dragen op de rug

Als je kind groot genoeg is en je hem wil meenemen op lange wandelingen, kan je het beste kiezen voor een rugdrager. Een rugdrager is uitgerust met een houder zodat je je baby altijd recht op je rug kan houden, ideaal voor wandelingen op ruw terrein. Je baby wordt hierdoor ook verder van je lichaam geplaatst zodat hij minder last heeft van je lichaamswarmte. Bovendien zijn rugdragers vaak ook uitgerust met praktische accessoires zoals een zonnekap.

Bescherming tegen de zon

Wanneer je kleine spruit ingeduffeld is in een draagdoek of in een draagzak zit, wordt je kind rechtstreeks blootgesteld aan de zon. Zorg er dus voor dat hij of zij voldoende ingesmeerd is met zonnebrandcrème. Denk er ook aan om je baby een petje of een zonnehoedje op te zetten om een zonneslag te vermijden.


Tot slot kan je je baby best niet tijdens de warmste uren van de dag dragen om oververhitting te voorkomen.

Bescherming tegen de zon
Je dynamische snippet wordt hier weergegeven ... Dit bericht wordt weergegeven omdat je niet zowel een filter als een sjabloon hebt opgegeven om te gebruiken.

Deel dit artikel