Een babyuitzet voor een klein budget Welke babyspullen heb je écht nodig voor je baby?

Een kindje krijgen is een van de mooiste momenten in je leven. Bij die spannende periode komt ook heel wat voorbereiding kijken, waaronder het samenstellen van de babyuitzet. En laat ons eerlijk zijn, goedkoop is het niet. Wat heb je écht nodig en wat zijn de leuke extraatjes?In dit artikel geven we jou slimme tips om je babyuitzet zo budgetvriendelijk mogelijk samen te stellen en te besparen waar mogelijk.
Een babyuitzet voor een klein budget Welke babyspullen heb je écht nodig voor je baby? 2024-02-22 09:50:12.056274

Veilig slapen: de belangrijkste babyspullen

Je baby kan gerust de eerste maanden bij jou op de kamer slapen in zijn wieg of bedje. Zo hoef je de babykamer nog niet meteen aan te kopen.

Tip

Kies voor een meegroeibed, dat kan je gebruiken wanneer je kindje ouder wordt.


Tip

Kies voor een 4 seizoenen slaapzak, die kan je het hele jaar door gebruiken.


  • 1 à 2 dekentjes: ideaal voor de koudste nachten.
Tip

Je kan de dekentjes ook gebruiken tijdens een wandeling, bijvoorbeeld.


  • Als je baby niet in jouw directe omgeving kan slapen, haal je best ook een babyfoon in huis. Dat is goed voor jouw gemoedsrust.

ONZE KEUZE

Wil je zeker zijn van de beste kwaliteit tegen de scherpste prijs? Dan kies je best voor ons huismerk Dreambee. In de basislijn en twee themacollecties vind je alle artikelen die je kindje nodig heeft, tegen de beste prijs.


Samen op stap: dit heb je nodig

Als je op stap gaat met je baby is het belangrijk dat je je op een vlotte manier kan verplaatsen, en daarvoor hoef je echt niet het grote geld uit te geven:

  • Een kinderwagen. Een wandelwagen is een must als je gaat wandelen met je baby, en is ook praktisch omdat je er allerlei spullen in kwijt kan onderaan. Kies voor een set met draagmand, dan heb je alles wat je nodig hebt om je baby te verplaatsen.
  • Als alternatief of aanvulling kan je kiezen voor een draagdoek of draagzak. Hiermee heb je altijd je handen vrij en je draagt je baby veilig dicht bij jou.
Tip

Een tas waarin je de belangrijkste verzorgingsspullen kan meenemen. Dit kan een luiertas zijn, of een gewone tas waarin je een verzorgingsmatje en toilettasje met verzorgingsproducten voorziet.


  • Heb je een auto? Dan is een autostoel een must
Tip

Bij de geboorte kan je kiezen voor een draagbare autostoel (groep 0+), een meegroeistoel uit groep 0+/1 (tot ongeveer 3,5 jaar te gebruiken) of een meegroeistoel uit groep 0+/1/2/3 (tot ongeveer 12 jaar te gebruiken). Meegroeistoelen zijn even veilig, maar zijn minder specifiek aangepast aan de lichaamsbouw van je kindje. Deze kan je bijvoorbeeld kopen als 2de autostoel, ideaal voor bij de grootouders.



Eten en drinken: alle must-haves

De eerste maanden drinkt je baby uitsluitend melk. Wat je nodig hebt, hangt vooral af van de keuze of je borstvoeding of flesjes zal geven.

Geef je borstvoeding? Dan heb je dit zeker nodig:

Kies je voor flesvoeding? Dan ziet het lijstje er anders uit:

Tip

Het kan in het begin even zoeken zijn naar de speen waarbij je baby makkelijk drinkt. Start met 1 flesje en speen, zodat je nadien makkelijk kan veranderen als je baby de speen niet aanvaardt.


Tip

Je kan tetradoeken ook op verschillende manieren gebruiken: om je baby te voeden, bij de verzorging, tijdens het badje, etc.


Een eetstoel hoef je in principe nog niet meteen aan te schaffen. Wanneer je een eetstoel koopt, kies je best voor een model dat met je kindje meegroeit, die kan je lange tijd gebruiken. Kies je voor een iets duurder model, zoals een Stokke-eetstoel, dan kan je die later nog makkelijk doorverkopen.

ONZE KEUZE

De slabbetjes en tetradoeken van ons huismerk Dreambee zijn van hele goeie kwaliteit én zijn scherp geprijsd.


Alles voor je baby’s dagelijkse verzorging

Even in bad, haartjes kammen, een verse luier… Dit heb je nodig voor de dagelijkse verzorging van je baby:

  • Een goed en stevig waskussen is zeker een must. Zo kan je je baby op een veilige manier verluieren zonder dat je bang moet zijn dat hij kan wegrollen. Het is ook comfortabel voor je baby.
  • Kleine verzorgingsspullen zoals een nagelknipper, thermometer, kam, etc. kan je samen kopen in een handig verzorgingssetje.
  • Tetradoeken en washandjes heb je nodig om je baby dagelijks te verfrissen.
Tip

De tetradoeken kan je op verschillende manieren gebruiken, ze zijn door de zachte stof ideaal om je kindje af te drogen of kunnen gebruikt worden als bescherming op het waskussen.


  • De duurste artikelen voor je baby’s verzorging zijn ongetwijfeld de luiers. Je kan eventueel voor wasbare luiers gaan (ook beter voor het milieu) of je kan afwisselen tussen de twee.

Kledij: de basics

De eerste weken groeit je baby heel snel. Het is dan ook niet nodig om meteen al een uitgebreide garderobe te voorzien. Deze basics haal je best wel voor de geboorte in huis:

  • body’s. Voor de eerste body’s kies je best voor een overslagmodel met lange mouwen, dat is makkelijker om je kindje te verschonen.
  • 6 setjes per maat. Dit kunnen broekjes en truitjes zijn, maar ook een kleedje bijvoorbeeld. Vooral maat 50 en 56 zijn van belang om te beginnen. Maar ook hier: koop niet té veel, want je weet niet hoe snel je kindje zal groeien. Aanvullen kan je altijd.
  • Vergeet ook geen pyjama’s. Met 6 pyjama’s kan je voldoende afwisselen en heb je altijd reserve.
  • Voorzie zeker ook 2 mutsjes. Het is belangrijk dat het hoofd van je kindje warm blijft.
  • Wanneer je kiest voor pakjes of broekjes zonder voetjes, voorzie je best ook een 4 paar kousjes.
Tip

Als je de eerste kleertjes unisex koopt kan je ze eventueel ook voor een 2de of 3de kindje gebruiken. Het maakt het ook makkelijker om ze nadien door te verkopen. Wacht ook niet te lang om spullen door te verkopen waarvan je weet dat je ze niet meer zal gebruiken, zodat ze niet uit de mode zijn.


Meer lezen over babykledij? Lees het volledige blogartikel.

MUST-HAVES

body’s, 6 setjes per maat, 6 pyjama’s, 2 mutsjes, 4 paar kousen


Extra tips

Een geschenkkaart van 10 %

Leg zeker een geboortelijst. Je geniet dan van 10 % korting op je volledige geboortelijst, die je achteraf krijgt in de vorm van een waardebon. Die waardebon kan je dan weer gebruiken om je babyuitzet aan te vullen. Zet ook spullen op je geboortelijst die je niet meteen nodig hebt, zoals bijvoorbeeld een eetstoel of autostoel. Dan kunnen familie of vrienden die toch al schenken.


Leg je geboorte lijst aan


Een geschenkkaart van 10 %

Leg zeker een geboortelijst. Je geniet dan van 10 % korting op je volledige geboortelijst, die je achteraf krijgt in de vorm van een waardebon. Die waardebon kan je dan weer gebruiken om je babyuitzet aan te vullen. Zet ook spullen op je geboortelijst die je niet meteen nodig hebt, zoals bijvoorbeeld een eetstoel of autostoel. Dan kunnen familie of vrienden die toch al schenken.


Leg je geboorte lijst aan


Groeipakket

Tijdens je zwangerschap kan je in België het groeipakket aanvragen. Dat bestaat o.a. uit een mooi startbedrag waarmee je de meest noodzakelijke dingen van je babyuitzet al kan financieren.


Vraag je groeipakket aan


Groeipakket

Tijdens je zwangerschap kan je in België het groeipakket aanvragen. Dat bestaat o.a. uit een mooi startbedrag waarmee je de meest noodzakelijke dingen van je babyuitzet al kan financieren.


Vraag je groeipakket aan



Deel dit artikel