Het verschil tussen een wandelwagen en buggy

Een plooibuggy is veel lichter en compacter dan een wandelwagen en is daarom ideaal om je baby overal mee naartoe te nemen. Maar vanaf welke leeftijd ruil je je wandelwagen in voor een handige plooibuggy? En wat met zijn kinderwagen?

Het grote voordeel van een plooibuggy, of simpelweg buggy, is zijn grote manoeuvreerbaarheid. Buggy’s wegen tussen 5 en 9,5 kg en zijn over het algemeen veel lichter dan wandelwagens. De meeste buggy’s meten ongeveer evenveel als ze opgevouwen zijn, al zijn er wel uitzonderingen. Hou er ook rekening mee dat je bij de meeste buggy’s het zitje niet kan draaien, je kindje ontdekt altijd de wereld rondom zich.

Wanneer overschakelen naar een buggy?

Volgens de handleiding van sommige buggy’s mag je hem al gebruiken vanaf de geboorte als je er een draagmand kan op bevestigen. Over het algemeen wordt aangeraden om te wachten tot je kindje zelfstandig kan rechtzitten, vanaf 6 à 7 maanden. In het begin is het beter om de rugleuning van de buggy in de volledig vlakke slaapstand te plaatsen. De ideale leeftijd om over te schakelen naar een plooibuggy is tussen 10 en 12 maanden.
Vanaf dan vergezelt hij je kleine spruit tot zijn 3 à 4 jaar. Eens je kindje wat groter wordt, zal de buggy vaak gebruikt worden als ondersteuning wanneer hij te moe wordt om zelf verder te stappen.

Wat met mijn wandelwagen?

Geen paniek! Je kan je wandelwagen veel langer gebruiken dan 6 à 7 maanden. Alle wandelwagens groeien met je kindje mee en nemen je kindje tot zijn 3 à 4 jaar overal mee naartoe. Het is niet altijd nodig om een plooibuggy aan te schaffen, enkel als je graag makkelijker wil manoeuvreren. Zeker voor lange uitstappen blijft een wandelwagen de meest comfortabele keuze voor je kindje.