WelzijnVerzorging

Vaarwel verkoudheid: 4 tips voor een zorgeloze winter met je baby

Het kwik daalt en de dagen worden steeds korter: de winter komt eraan! Lees hier enkele tips om je baby de volgende maanden te beschermen tegen verkoudheden.

Gezonde lucht

Lucht is een belangrijke bron en overbrenger van bacteriën. Het is dus belangrijk de lucht in huis, en vooral in de babykamer, regelmatig te verversen. Verlucht de kamers van het huis elke dag gedurende 10 minuten. In de babykamer mag het ook niet te warm zijn: ideaal is tussen 18 en 20 °C. Droge lucht kan de luchtwegen van je kindje aantasten, waardoor hij vatbaarder is voor infecties. Een luchtbevochtiger helpt je baby om beter te ademen.

Een klein, proper neusje

Het beste trucje om verkoudheden te vermijden is het proper houden van de neus. Maak een keer per dag de neusvleugels van je kleine spruit schoon met behulp van een fysiologisch serum of een neusreiniger. Alle tips & tricks om een babyneusje proper te houden, lees je hier.

Onberispelijke hygiëne

Naast z’n dagelijkse badje, is het ook belangrijk dat je kindje z’n handen vaak wast. De tastzin blijft nog steeds de voornaamste overdrager van bacteriën. Zoals je zelf al zal ondervonden hebben, doet je kleine spruit niets liever dan alles aan te raken en in z’n mondje te stoppen. Denk er ook aan z’n speeltjes en doudou regelmatig schoon te maken, want virussen kunnen makkelijk enkele dagen overleven!

Denk eraan om ook zelf je handen steeds met zeep te wassen voor je je baby knuffelt, zeker wanneer je ziek bent.

Herstellende slaap

Een goede nachtrust zorgt voor een hernieuwd lichaam en een betere bescherming tegen ziektes. Laat je kindje altijd op tijd slapen en las indien nodig voldoende dutjes in.

Ook interessant

Hoe je een babyneusje proper houdt

Lees artikel