Op weg naar een zorgeloze winter!

Het kwik daalt en de dagen worden steeds korter: de winter komt eraan! Dreambaby geeft je enkele tips om je baby de volgende maanden te beschermen tegen verkoudheden.

Gezonde lucht

Lucht is een belangrijke bron en overbrenger van bacteriën. Het is dus belangrijk de lucht in huis, vooral in de babykamer, regelmatig te verversen. Verlucht de kamers van het huis elke dag gedurende 10 minuten. De kamer van je kleine spruit mag ook nooit te warm zijn (maximum 18 tot 20 °C). Droge lucht heeft vaak de neiging om de luchtwegen van je kleine spruit aan te tasten, zo is je kleintje vatbaarder voor infecties. Een luchtbevochtiger helpt je baby om beter te ademen. Dankzij de Ultrasonic-luchtbevochtiger van Duux kan je eveneens enkele druppels eucalyptusolie toevoegen met zuiverende kracht.

Een klein, proper neusje

Het beste trucje om verkoudheden te vermijden is het proper houden van de neus. Maak een keer per dag de neusvleugels van je kleine spruit schoon met behulp van een fysiologisch serum of een neusreiniger.

Handig: dankzij sommige elektrische neusreinigers kan je eerst fysiologisch serum verstuiven in je baby’s neusje vooraleer je het slijm opzuigt.

Onberispelijke hygiëne 

Naast z’n dagelijkse badje, is het ook belangrijk dat je kindje z’n handen vaak wast. De tastzin blijft nog steeds de voornaamste overdrager van bacteriën. Zoals je zelf al zal ondervonden hebben, doet je kleine spruit niets liever dan alles aan te raken en in z’n mondje te stoppen. Denk er ook aan z’n speeltjes en doudou regelmatig schoon te maken, want virussen kunnen makkelijk enkele dagen overleven!

Dit advies is eveneens geldig voor jou: denk eraan om je handen steeds met zeep te wassen voor je je baby knuffelt/liefkoost, zeker wanneer je zelf ziek bent.

Herstellende slaap

Een goede nachtrust zorgt voor een hernieuwd lichaam en zo ben je dus beter beschermd tegen ziektes. Ga steeds op tijd slapen en las, indien nodig, genoeg dutjes in voor je kleine spruit.

Dankzij deze tips genieten jullie optimaal van de winter!