4 tips bij het kiezen van de eerste kleertjes
WELZIJN

4 tips bij het kiezen van de eerste kleertjes

Babykledij ziet er vaak zó leuk uit, dat je de praktische kant weleens uit het oog durft te verliezen. Wat zijn de do’s & don’ts rond babykledij? We zetten de 4 belangrijkste tips even voor je op een rijtje.

 1. Zomer- of winterbaby?

  Houd bij het aankopen van babykledij rekening met het seizoen waarin je baby geboren wordt. Ben je uitgerekend in de zomer, winter of het tussenseizoen? Dan zijn dit jouw must-haves:

  - Winterbaby’s: body’s met lange mouwen, een dikke cardigan en een jasje voor buiten.

  - Zomerbaby’s: body’s met korte mouwen zijn ideaal, maar voorzie ook enkele body’s met lange mouwen in het kleinste maatje. Ook in de zomer is een geboortemutsje onmisbaar. Denk daarnaast aan shortjes, kleedjes, een zonnehoedje en zonnebril.

  - Herfst- en lentebaby’s: body’s met lange en korte mouwen, een cardigan en zomerjasje.

 2. Kies comfortabele babykledij

  Een jeans met sweater is heel leuk tijdens een uitstapje, maar je zal snel merken dat een pyjama of kruippakje tijdens de eerste weken de meest comfortabele outfit is voor thuis. Niet alleen om in te slapen, maar ook om te spelen in het park, bijvoorbeeld.

 3. Denk ook aan de praktische kant voor jou

  - Body’s zijn echte lifesavers. Ze voorkomen een blote rug, zorgen dat de luier netjes op zijn plaats blijft zitten en zijn ook erg praktisch bij het verschonen (leve de drukknoopjes onderaan).

  - Kruippakjes met voetjes zijn praktischer dan losse sokjes.

  - Kledij met een grote halsopening is heel handig. Of kledij met drukknoopjes.

 4. En let erop dat de kledij makkelijk wasbaar is

  Baby’s geven vaak melk terug, waardoor kleertjes snel vuil worden. Kledij die je gewoon op 30 °C of 40 °C kan wassen in de wasmachine, is dus een must. Voor body’s zijn wastemperaturen tot 60 °C handig, zeker bij een lekkende luier. Vaarwel vlekken en bacteriën!

  TIP: het kan handig zijn om body’s, tetradoeken en/of hoeslakens in eenzelfde kleur te kopen. Zo kan alles makkelijk samen in de was.

swatch
swatch
Dit vind je misschien ook interessant